Potrivit thespruceeats, este întotdeauna mai bine să cumpărați fructe și legume atunci când sunt în sezonul lor. Iată că odată cu venirea anotimpului înfloritor, primăvara, avem ocazia să ne bucurăm papilele gustative cu arome mai diversificate!
Pe lângă vitaminele regăsite în totalitate atunci când vorbim de fructe și legume de sezon, prețurile acestora pot fi cele mai bune prietene ale portofelului. Dacă aveți dubii, gândiți-vă cât costă un kilogram de cireșe când apar pentru prima dată pe piață.
În același timp, iată când se estimează că apar fructele și legumele de primăvară, în funcție de ceea ce alegem să consumăm în următoarele săptămâni:
- Caisele intră în sezon spre sfârșitul primăverii în zonele mai calde în care cresc.
- Sparanghelul este recoltat din martie până în iunie.
- Morcovii sunt recoltați pe tot parcursul anului în zonele temperate. Morcovii „imaturi” pe care fermierii îi trag de pe câmpuri pentru a subția rândurile sunt disponibili în primăvară și la începutul verii.
- Cireșele sunt gata să fie recoltate la sfârșitul primăverii în zonele mai calde.
- Ierburile sunt cultivate pe tot parcursul anului în zonele cu climă temperată și intră în recoltare în primăvară în zonele mai calde.
- Kiwi cresc pe viță de vie și sunt recoltate din iarnă și până în primăvară în zone mai calde și temperate.
- Salata verde începe să vină în sezon în zonele cu climă mai rece (crește prin iarnă în zone temperate și mai calde).
- Pătrunjelul poate părea a fi mai puțin sezon, dar această plantă cu vreme rece înflorește primăvara în clime calde și temperate.
- Mazărea intră în sezon în primăvară și continuă în majoritatea zonelor până în vară.
- Ridichile sunt în cea mai bună stare primăvară.
- Sezonul spanacului variază în funcție de climă – este disponibil pe tot parcursul anului în zonele temperate, vara și toamna în zonele mai reci și toamna până în primăvară în regiunile mai calde.
Discussion about this post