Dacă doriți să vă răsfățați cu ceva dulce, sau să pregătiți rapid un desert pentru musafiri, vă propunem o prăjitură delicioasă și foarte populară de care vă veți îndrăgosti.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri Crème Olé de ciocolata
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca lichida Hulala
- 2 plicuri Crème Olé de vanilie
Pentru glazura:
- 4 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 200 g unt
- 200 g ciocolata
După separarea gălbenușurilor de albușuri, mixați albușurile până devin spumă și nu curg din bol, după care adaugați zahărul și mixați în continuare până obtineți o bezea. Adăugați pe rând galbenușurile, apoi plicurile de cremă de ciocolată si încorporați. Turnați compoziția pentru blat în tava tapetată cu hartie de copt și introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 minute.
În timp ce blatul stă la răcit, puneți frișca lichidă, laptele si plicurile de cremă de vanilie într-un vas si mixați până obțineți o cremă tare. Întindeți crema peste blat si nivelați cu o spatulă.
În timp ce prăjitura va sta la frigider, puneți pe foc apa si zahărul pentru a pregăti glazura. Când s-a topit zahărul, adaugați untul si ciocolata, amestecând până se omogenizează. Lăsați glazura să se răcorească și o întindeți într-un strat uniform peste cremă. Dați la rece peste noapte.
Notă: Prăjitura se taie cu un cuțit bine ascuțit, iar de fiecare dată, înainte de a tăia, se trece cuțitul printr-un jet de apă fierbinte.
Vă urăm, poftă bună!
Discussion about this post