În cazul unora dintre cei care s-au apucat să completeze chestionarele pentru autorecenzare au apărut și numeroase întrebări, iar Institutul Național de Statistică vine cu câteva precizări.
„Completarea chestionarului durează aproximativ 15 minute, pe care este bine să ni le alocăm într-o perioadă mai liniștită a zilei, când putem să ne concentrăm cât mai bine asupra răspunsurilor. Acest lucru este important mai ales pentru că, odată ce formularul a fost trimis, nu se mai pot face modificări ulterioare. Corectarea sau modificarea răspunsurilor se poate face numai dacă nu a fost apăsat butonul Finalizare”, transmite INS.
Cei care au constatat după transmiterea chestionarului că anumite informații nu erau totuși corecte, pot relua întreg procesul, pornind cu etapa de preînregistrare. Va fi luată în considerare ultima variantă a autorecenzării.
La întrebările la care răspunsul trebuie selectat dintr-o listă predefinită (cum ar fi unitatea de învățământ, ocupația, strada etc.), dacă nu apare opțiunea potrivită, este recomandat ca fiecare persoană să introducă primele trei litere (minim) ale cuvântului căutat, iar lista se va actualiza pe loc.
„De asemenea, în extremitatea dreaptă a ecranului, în dreptul întrebării, există trei puncte pe care dacă apeși, se va deschide un câmp de comentariu în care vei putea înscrie denumirea exactă a universității/ocupației pe care nu ai găsit-o. Această denumire va fi introdusă ulterior, manual, în chestionar”, explică INS.
Pentru cei care au dubii vizând transmiterea informațiilor, pentru că nu au primit niciun mesaj de confirmare după ce au apăsat butonul „Finalizare”, specialiștii spun că, dacă s-a putut trimite chestionarul, înseamnă că a fost înregistrat cu succes în sistem.
Etapa autorecenzării, din cadrul Recensământului Populației, care se desfășoară online, a început în 14 martie și se încheie în 15 mai. În prima săptămână, peste 660.000 de români au completat chestionarele.
Discussion about this post