RAJA Constanța anunță că, începând de astăzi, mai multe cartiere și localități ce aparțin de municipiul Constanța, vor avea parte de apă furnizată cu presiune scăzută în anumite perioade de timp. Totodată, abonații din zonele înalte și cei de la etajele superioare ale blocurilor vor fi lipsiți de apă potabilă.
Astfel, începând de astăzi, de la ora 08.00, vor avea apă la parametri normali, în intervalul orar 06.00 – 09.00 și 17.00 – 21.00 abonații din următoarele zone:
- Cartierul Palas și Zona industrială Oierie;
- Cartierele Brătianu și Medeea;
- Cartierul și Zona industrială CET;
- Cartierele Viile Noi și Sere;
- Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;
- Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
- Cartierul Faleză Sud;
- Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal;
- Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;
- Zonele Baba Novac și Halta Traian;
- Zona Comercială Vest;
- Localitățile Năvodari, Corbu, Ovidiu, Lumina, Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie și Techirghiol.
Exceptând cele două intervale orare menționate mai sus, apa va fi furnizată cu presiune scăzută, iar abonații din zonele înalte și cei de la etajele superioare ale blocurilor vor fi lipsiți de apă potabilă.
În ultimele zile, nivelul la captările apă de suprafață Galeșu a scăzut progresiv. Urmare acestei situații, precum și a Codului Galben de vânt puternic, cu rafale de peste 55 km/h în cursul zilei de 25 martie 2022, în zona captărilor din Canalul Dunăre – Marea Neagră a apărut un fenomen de creștere progresivă de turbiditate a apei. Având în vedere, că aproximativ 60% din necesarul de apă al Stației de Tratare și Pompare Palas Constanța provine de la sursa Galeșu, la nivelul stației s-a constatat o creștere semnificativă a turbidității apei și a PH-ului.
Imediat, s-au făcut manevrele de vane necesare pentru limitarea volumului de apă de la sursa de suprafață și creșterea cantității de apă pompată din sursele de subteran, Cișmele. Totodată, s-au intensificat frecvența de monitorizare a calității apei pe toate treptele tehnologice de tratare, inclusiv la nivelul surselor.
Având în vedere cantitatea mare de apă de la Galeșu ce asigură funcționarea la capacitate maximă a Stației Palas, dar și prioritatea îndeplinirii tuturor parametrilor de potabilitate a apei livrate consumatorilor, astăzi, s-a luat decizia alimentării Stației Palas exclusiv din sursele subterane, Cișmele. În acest context, furnizarea apei către consumatorii deserviți de Stația Palas, se va efectua cu presiune scăzută.
„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat consumatorilor, pe care îi asigurăm că echipele de permanență vor monitoriza situația cu foarte mare atenție, iar în momentul în care se va putea relua alimentarea stației la parametrii normali de la sursa Galeșu, se va relua furnizarea apei la presiuni normale”, au transmis reprezentanții RAJA.
Discussion about this post