Fie că este vorba de război, de o pandemie cibernetică, fie că totul face parte din marea agendă de resetare, Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, este convins că vor avea loc schimbări sistemice și structurale în alimentație, energie și lanțurile globale de aprovizionare, informează publicația Sociable.
Schwab a participat săptămâna trecută la World Government Summit, un eveniment anual care are loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Acesta reunește lideri din domeniul guvernamental pentru un dialog global despre procesul și politicile guvernamentale, cu accent pe problemele legate de futurism, inovație tehnologică și alte subiecte.
„Istoria se află cu adevărat într-un punct de cotitură”,
a declarat Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, la World Government Summit.
Într-o alocuțiune transmisă virtual, Schwab a spus că vor exista schimbări sistemice și structurale și că lanțurile de aprovizionare globale, sistemele energetice și alimentare vor fi profund afectate.
„Lumea trebuie să depășească nu doar daunele aduse de COVID-19 economiilor și societăților noastre, ci trebuie să se confrunte și cu repercusiunile unei ciocniri periculoase între marile puteri globale”,
a mai spus Schwab.
În 2021, în discursul său de deschidere la exercițiul de securitate cibernetică fondat de ruși Cyber Polygon, Schwab le-a spus celor care se pregătesc pentru o pandemie cibernetică că „lipsa de securitate cibernetică a devenit un pericol clar și imediat pentru societatea noastră”, ca urmare a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice, cum ar fi sistemul energetic și cel alimentar.
La 21 martie 2022, Casa Albă a emis un avertisment potrivit căruia „Rusia ar putea desfășura activități cibernetice rău intenționate” împotriva infrastructurii critice americane „ca răspuns la costurile economice fără precedent pe care le-am impus Rusiei alături de aliații și partenerii noștri”.
Potrivit Sociable, un raport aparent profetic publicat în ianuarie – raportul WEF Global Risks Report 2022 – a avertizat că represaliile la amenințările cibernetice, fie ele reale sau nu, ar putea duce la un război cibernetic deschis, care ar face ravagii în societate.
„Dacă amenințările cibernetice continuă fără atenuare, guvernele vor continua să se răzbune pe făptași (reali sau percepuți), ceea ce va duce la un război cibernetic deschis, la perturbări suplimentare pentru societăți și la pierderea încrederii în capacitatea guvernelor de a acționa ca administratori digitali”, s
se arată în raportul WEF.
Luând cuvântul marți în fața publicului din Dubai, Schwab a mulțumit Emiratelor Arabe Unite pentru găzduirea „Marii Întâlniri Narative” din noiembrie, lăudând totodată țara pentru înființarea unui centru pentru cea de-a patra revoluție industrială (4IR).
„Cu toate problemele actuale de pe agenda noastră, tindem să uităm că ne aflăm în mijlocul celei de-a patra revoluții industriale, care accelerează schimbările globale în moduri mult mai cuprinzătoare și mai rapide decât cele trei revoluții anterioare”,
a declarat Schwab.
Referindu-se la eterna criză aleasă de globaliști – schimbările climatice – Schwab a spus că provocările interconectate la nivel global necesită răspunsuri globale, bazate pe colaborare.
În noiembrie anul trecut, Schwab s-a aflat în Dubai pentru a lansa „marea narațiune„, ca o continuare a marii sale agende de resetare pe care a anunțat-o oficial în iunie 2020.
Împletind tehnologia, societatea, economia, geopolitica și natura, marea narațiune este o poveste pe care globaliștii nealeși au inventat-o pentru a-și legitima transformarea tehnocratică a societății și a economiei globale, pretinzând în același timp că lucrează pentru „beneficiul omenirii”, informează Sociable.
Sprintul spre tehnocrație și sistemele de credit social ulterioare este accelerat de cea de-a patra revoluție industrială, iar linia de sosire va fi „fuziunea identităților noastre fizice, digitale și biologice”, așa cum a spus Schwab în numeroase ocazii – 4IR nu schimbă doar ceea ce facem, ci și cine suntem.
Oamenii „ajustabili” sunt la orizont, dacă nu cumva am ajuns deja acolo.
„Trebuie să fim pregătiți să ne schimbăm pe noi înșine la nivel micro și să avem suficient altruism pentru a accepta noi politici (în sensul cel mai larg posibil al cuvântului) la nivel macro” – The Great Narrative, Klaus Schwab & Thierry Malleret, 2022
Cine este, de fapt, Klaus Scwab?
Potrivit Active News, povestea începe cu Forumul Economic Mondial (WEF), un ONG fondat de Klaus Schwab, un economist și inginer mecanic german, în Elveția, în 1971, pe când avea doar 32 de ani. WEF este cel mai bine cunoscut publicului pentru conferințele pe care le organizează în fiecare an, în luna ianuarie, la Davos, în Elveția, și care au ca scop aducerea laolaltă a liderilor politici și de afaceri din întreaga lume pentru a discuta problemele momentului. În prezent, este una dintre cele mai importante rețele din lume pentru elita puterii globaliste, fiind finanțată de aproximativ o mie de corporații multinaționale.
WEF, care, până în 1987, s-a numit Forumul European de Management, a reușit să reunească 440 de directori din 31 de țări încă de la prima sa întâlnire, în februarie 1971, ceea ce, după cum subliniază Wolff, a fost o realizare neașteptată pentru cineva ca Schwab, care nu avusese până atunci decât foarte puțină experiență internațională sau profesională. Wolff crede că motivul se poate datora contactelor pe care Schwab și le-a făcut în timpul studiilor sale universitare, fiind, printre altele, coleg cu nimeni altul decât fostul consilier pe probleme de securitate națională și secretar de stat Henry Kissinger. Wolff subliniază, de asemenea, că, în timp ce Schwab se afla acolo, Harvard Business School planifica înființarea unui forum de management propriu, și este posibil ca Harvard să îi fi delegat acestuia sarcina de a-l organiza. Inițial, Forumul a reunit doar persoane din domeniul economic, dar, în scurt timp, a început să atragă politicieni, personalități din mass-media (inclusiv de la BBC și CNN) și chiar celebrități.
În 1992, Schwab a înființat o instituție paralelă, școala Global Leaders for Tomorrow, care a fost ulterior, în 2004, reorganizată sub numele de Young Global Leaders. Cursanții școlii trebuie să depună o cerere de admitere și sunt apoi supuși unui proces riguros de selecție. Printre membrii primei promoții a școlii, în 1992, se numărau deja mulți dintre cei care au devenit ulterior personalități politice liberale importante, precum Angela Merkel, Nicolas Sarkozy și Tony Blair. În prezent, școala are aproximativ 1.300 de absolvenți, iar lista lor include mai multe nume de persoane care au ajuns să conducă instituțiile de sănătate ale țărilor de care aparțin. Patru dintre aceștia sunt foști și actuali miniștri ai sănătății din Germania, inclusiv Jens Spahn, care este ministru federal al sănătății din 2018. Philipp Rösler, care a fost ministru al sănătății din 2009 până în 2011, a fost numit director general al WEF de către Schwab în 2014.
Prezent la Harvard’s John F. Kennedy School of Government în 2017, Schwab îl numește și pe Vladimir Putin ca absolvent al Școlii mai micilor conducători globaliști, alături de Angele Merkel și Justin Trudeau.
Discussion about this post