Agenţia Federală pentru Siguranţă Alimentară (Afsca) din Belgia a ordonat producătorului italian de dulciuri Ferrero să oprească producţia la fabrica din Arlon (Belgia) urmând să fie redeschisă când vor fi îndeplinite toate cerinţele privind securitatea alimentară şi să recheme toate produsele fabricate la această unitate, din cauza temerilor privind o epidemie de salmonella.
„Agenţia a retras vineri autorizaţia fabricii Ferrero din Arlon. Întreaga gamă de produse Kinder de la această unitate este retrasă de la comercializare, indiferent de data la care au fost produse”, au informat autorităţile belgiene, care acuză Ferrero că nu a prezentat suficiente informaţii în timpul investigaţiei.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) anunţase miercuri că împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) investighează zeci de cazuri de infecţie cu salmonella care au legătură cu consumul de produse de ciocolată în cel puţin nouă state europene.
În cursul acestei săptămâni, Ferrero a retras de la comercializare mai multe produse precum Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi şi Schoko-Bons produse în Arlon și lansate în mai multe ţări, inclusiv din Statele Unite şi Australia. Mai mulți distribuitori au cerut retragerea produselor din magazine.
Conform ANSVSA, ca o măsură de precauție, Ferrero România a decis să recheme voluntar și în România loturile distribuite în magazinele Kaufland, Cora, Profi, Metro, Mega Image, Penny, Selgros, Carrefour, LIDL, Auchan etc.
„Deoarece tratăm siguranța consumatorilor extrem de serios, cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, până la data de 07.05.2022 cel târziu”, transmite ANSVSA.
Ferrero susţine că niciun produs marca Kinder comercializat pe piaţă nu a ieşit pozitiv atunci când a fost testat pentru salmonella. Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.
Discussion about this post