În urma unor percheziții efectuate, ieri, de oamenii legii la cabinetele unor medici de familie din localitățile Murfatlar, Poarta Albă și Ciocarlia au fost depistate o serie de încălcări ale legii. Astfel, astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat propunere de arestare preventivă, faţă de doi bărbați cercetați pentru infracţiuni de luare de mită și infracțiuni de fals informatic. De asemenea pe numele unui alt bărbat procurorii au cerut arest la domiciliu fiind cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influență și a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de fals informatic. Toți cei trei inculpaţi sunt în prezent reținuți de poliție.
Potrivit probatoriului, unul dintre inculpați, în calitate de medic de familie cu cabinete în localitatea Ciocârlia și Valu lui Traian, ar fi solicitat și primit de la trei persoane sume cuprinse între 1.000 și 1.150 lei în vederea emiterii de certificate de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat. Ulterior,medicul ar fi introdus aceste persoaneîn sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid.
De asemenea, tot în probatoriu se menționează faptul că un alt medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la începutul acestui an, ar fi cerut și primit de la două persoane suma de 600 lei fiecare pentru emiterea de certificate de vaccinare anticovid, fără ca pacienții ca vaccinul să fie efectiv realizat. Medicul din localitatea Corbu a introdus datele în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, ca fiind persoane care s-au vaccinat, deși acestea nu se vaccinaseră efectiv.
În ceea ce-l privește pe al treilea medic de familie, în probatoriu se specifică faptul că „prevalându-se de influența pe care o avea asupra medicului de familie din localitatea Corbu, i-a solicitat și a primit” de la un pacient „suma de 1.250 lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul de familie din Corbu în scopul obținerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat”. Aceeași persoană l-a determinat pe medicul din Corbu „să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid”, respectiv faptul că acel pacient s-ar fi vaccinat, deși în realitate acesta nu se vaccinase efectiv.
Discussion about this post