Peste 400 de elevi de gimnaziu din Cumpăna au descoperit ieri noțiuni importante și necesare legate de piața financiară nebancară: asigurări, piața de capital și pensii, în cadrul unei ample sesiuni de educație financiară, organizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în colaborare cu autoritățile locale.
Programul „Toți Contăm” este un programul național al ASF, principalul promotor al educației financiare din România, destinat și gândit pentru copiii de gimnaziu. Programul vizează noțiuni de bază prin care se dorește formarea unor deprinderi sănătoase financiare, de economisire, de percepție și prevenire a riscului.
„Am fost supuși multiplelor crize și resimțim cu toții în buzunare și în veniturile familiilor efectele negative ale acestora; de aceea trebuie să ne luăm măsuri de siguranță – o mai bună strategie de securizare a veniturilor care să consiste în investiții istețe sau asigurări care să ne ferească de cât mai multe vulnerabilități. De asemenea este important să rămânem într-o permanentă conectare la informația financiară”, spun specialiștii ASF.
Cei 400 de elevi din clasele V-VIII ale Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna au participat activ la sesiunile de educație financiară, modulele având o parte teoretică, dar și una practică.
De curând, în Parlamentul României a fost adoptat proiectul de lege prin care aduce în prim-plan data de 11 aprilie, ca fiind dedicată Educației Financiare.
„Prin eforturile pe care le facem ne adresăm întregii societăți, atât tinerilor, elevilor care trebuie să învețe primele noțiuni de educației financiară, cum să își administreze pe viitor mai bine veniturile, cum să evite riscurile și vulnerabilitățile, la rândul lor urmând ca atunci când vor deveni maturi să disemineze asemenea noțiuni în cadrul familiei. O familie care își drămuiește bine veniturile este o familie care se va dezvolta mult mai bine, va fi mult mai securizată în această lume atât de complicată și complexă”, au mai punctat specialiștii ASF.
Discussion about this post