Pe 19 aprilie, în Statele Unite ale Americii, este sărbătorită Ziua Usturoiului. La această dată, în anul 2019, și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România informa pe pagina sa de Facebook despre sărbătoarea usturoiului.
„Astăzi este Ziua Internațională a Usturoiului! Originile acestei sărbători nu sunt cunoscute, dar scopul său este evident: duceți-vă la bucătărie și sărbătoriți multele utilizări ale usturoiului gătit! Să nu uităm și beneficile terapeutice ale acestuia, printre acestea ar fi contribuția la controlul hipertensiunii arteriale și al colesterolului. Așadar, nu mai așteptați! Alăturați-vă acestei sărbători adăugând astăzi aroma usturoiului în mâncărurile voastre preferate!”, se nota pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Știm cu toții că usturoiul conferă măncărurilor un gust aparte și că are multiple proprietăți terapeutice. Usturoiul este considerat a fi un adevărat antibiotic natural, antibacterian, antifungic, antiparazitar și detoxifiant. Ajută la vindecarea rănilor, reducerea colesterolului și tensiunii arteriale.
Prin urmare, fie că este Ziua Usturoiului sau nu, pentru a ne bucura de o stare de sănătate cât mai bună, ar fi bine să îl consumăm mai des.
Discussion about this post