Importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre a crescut în contextul războiului din Ucraina, a declarat astăi la Constanţa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
Potrivit acestuia, statul român trebuie să facă eforturi pentru punerea în valoare a Portului Constanţa, subliniind că în prezent se lucrează la refacerea a 35 de linii de cale ferată, dar şi la reabilitarea mai multor poduri din port.
„Deja Guvernul, din Fondul de rezervă al primului ministru, a alocat o sumă importantă pentru investiţiile în Portul Constanţa. Este foarte clar că în urma războiului din Ucraina s-a ridicat importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre. Este evident un efort pe care trebuie să îl facă foarte rapid statul român, prin minister (Ministerul Transporturilor, n.r.) şi prin conducerea Portului Constanţa”, a afirmat Ciolacu.
Marcel Ciolacu, care este şi preşedinte al Partidului Social Democrat, susţine că, împreună cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul Nicolae Ciucă, „reuşesc să tragă la aceeaşi căruţă și să pună înaintea oricăror interese politice statul român şi interesele României în primul rând”.
Președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre pașii care se fac în direcția pavilionului internațional.
„Se lucrează la draftul legii, sunt parlamentarii de Constanța implicați, domnul deputat Horia Țuțuianu și cu domnul senator Felix Stroe au luat această inițiativă. E o lege mult mai complexă, trebuie discutat și cu Comisia europeana si cu ministerul de resort. Sperăm ca anul acesta să începem să o promovăm”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Ciolacu a mai spus că, în cadrul deplasării pe care o va face săptămâna viitoare în Ucraina, va transmite mesajul că România se pregăteşte logistic pentru ca mărfurile din această ţară afectată de război să tranziteze ţara noastră, astfel încât activitatea economică să continue.
„Săptămâna viitoare o să fac o deplasare în Ucraina, unde o să avem o discuţii şi cu omologul meu din Ucraina, sperăm şi cu primul ministru şi cu preşedintele Ucrainei, să îi asigurăm că logistic România se pregăteşte atât pe zona umanitară, dar şi pe zona comercială, ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România şi să meargă mai departe către statele civilizate, astfel încât activitatea economică să continue şi din Ucraina prin România”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.
Discussion about this post