Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF) continuă programul de educație financiară ”Economisește inteligent”, început în anul 2020. Programul are drept scop creșterea accesului populației la informații privind beneficiile investițiilor în fonduri și a economisirii pe termen lung.
”Proiectul Economisește inteligent își propune să ajute publicul larg să înțeleagă de ce este important să inveștești dar și să elimine mituri precum <<investițiile sunt pentru cei bogați>> sau <<nu am studii de specialitate, deci nu mă pricep>>. Investiția în fonduri este accesibilă tuturor celor care vor să-și crească nivelul de independență financiară, își fac un plan în acest sens și se țin de el. Acesta este mesajul principal al proiectului și avem convingerea că fiind consecvenți, numărul românilor care vor alege să devină investitori în fonduri se va menține pe trendul ascendent din ultimii doi ani”, a declarat Horia Gustă, președintele AAF.
De la lansare și până în prezent, de program au beneficiat peste 500 de mii de români care au accesat materialele educative transmise de specialiștii industriei de asset management prin intermediul partenerilor media. Anul 2021 a adus o creștere record a numărului de investitori, în special în fondurile deschise de investiții focusate pe acțiuni.
La finalul anului 2021, industria fondurilor de investiții din România ajunsese la active de aproape 52 de miliarde de lei şi la un număr total de 457.000 de investitori în zona fondurilor deschise de investiţii, cu peste 100.000 de investitori mai mult decât în anul anterior, conform unui comunicat al Asociației Administratorilor de Fonduri din România.
”Prin programul de educație financiară explicăm de ce economisirea este bună dar nu suficientă atunci când ai un obiectiv pe termen mediu sau lung, cum erodează inflația puterea de cumpărare dar și care sunt instrumentele potrivite pentru a atenua pierderile. Explicăm de ce să fii atent la diversificarea portofoliului dar și de ce momentul potrivit pentru a începe să investești este astăzi”, a adăugat Jan Pricop, director executiv al Asociației Administratorilor de Fonduri din România.
Ediția din acest an presupune două etape: mai-iunie și octombrie-noiembrie și va prezenta nu doar informații oferite de profesioniștii din industrie, ci și experiența și sfaturile furnizate de investitori, persoane fizice care au ales să-și crească gradul de independență financiară printr-o economisire inteligentă.
În acest an proiectul va fi realizat cu ajutorul a 16 specialiști de top din industria de asset management, membri ai Asociației Administratorilor de Fonduri din România și a mai multor investitori, persoane fizice cu sau fără studii în domeniul economic, care au ales piața de asset management ca instrument de creștere a bunăstării personale. Toate informațiile publicate cu ajutorul partenerilor media din proiect vor fi disponibile pe platforma dedicată, economisesteinteligent.aaf.ro, creată de AAF precum și pe canalele de social media ale AAF: Facebook și LinkedIn, menționează sursa citată.
Asociația Administratorilor de Fonduri (A.A.F.) este o organizație profesională independentă neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de plasament Colectiv (O.P.C) din România ce reunește 18 societăți de administrare a investițiilor (S.A.I.) și administratorii de fonduri de investiții alternative (AFIA), care administrează 88 de fonduri deschise de investiții (O.P.C.V.M.) și 32 de fonduri de investiții alternative, 4 Fonduri de Investiții Alternative autoadministrate, Fondul Proprietatea și 4 bănci depozitare.
Discussion about this post