Conducătorii auto trebuie să fie atenți cu privire la faptul că sute de mii de polițe RCA, emise de City Insurance, expiră astăzi, avertizează Autoritatea de Supraveghere Financiară. Șoferii trebuie să aibă deja o altă asigurare pentru a circula legal, chiar dacă perioada de valabilitate a polițelor emise de asiguratorul, ce a intrat în faliment depășește data de 11 mai.
La data de 9 februarie 2022, Tribunalul București a admis cererea A.S.F. și a dispus deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., potrivit sursei citate.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus prin Decizia nr. 1148/17.09.2021 retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul prevederilor legale aplicabile. Societății îi este interzis să încheie noi contracte. De asemenea, în cazul reînnoirii contractelor sau polițelor de asigurare, deținătorii vor alege o altă societate de asigurare.
Protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurator persoană juridică română îi revine Fondului de Garantare a Asiguraților.
Potrivit legii, Fondul de Garantare a Asiguraților are dreptul de a efectua plăți din activele sale disponibile numai către reclamanții care au depus cereri de plată și care au dosare de daune complete. Plata despăgubirii se face în limita pragului de garanție de 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în baza unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, în conformitate cu pragul de garanție reglementat de Legea nr. 213/2015, modificată.
Conform FGA, termenul limită de depunere a cererilor de plată către Fondul de Garantare a Asiguraților este 20 iulie 2022. În cazul în care dreptul de reclamație a luat naștere după data de 20 iulie , termenul de 90 de zile curge de la data nașterii dreptului de cerere. , în temeiul art. 14 alin. (1) din Legea nr. 213/2015.
Discussion about this post