Cea mai mare cursă din lume începe în acest week-end, iar unul dintre cei care care vor comenta finalul celor 24 de ore de la Le Mans de duminică, pe Eurosport, este Alex Cascatău, valorosul pilot de curse constănțean.
Temele principale de discuție vor fi creșterea vertiginoasă a anduranței pe plan mondial și ce șanse are România de a livra un pilot capabil să fie competitiv în Campionatul Mondial de Anduranță.
„Chiar dacă mi-aș fi dorit mai mult să fiu acolo, în cadrul cursei suport Road To Le Mans, mă bucur să revin în cabina Eurosport, după ‘debutul’ de anul trecut, când am comentat cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps alături de Arnold Cobilanschi”, a declarat pilotul.
Alex Cascatău este din Constanța și locuiește la Londra în momentul de față. El a cunoscut succesul nu numai în România, ci și în întreceri de anvergură de peste hotare.
În sezonul 2020 al GT & Prototype Challenge, unul dintre cele mai cunoscute campionate naționale din Europa, Alex a devenit campion atât la general, cât și la clasa CN, concurând alături de Alain Berg în echipa BS Racing by Baticonsult. O performanță deosebită, în Olanda, care se adaugă celei din 2019 (când Alex a devenit primul pilot român clasat pe podium la cursa de 24 de ore de la Zolder), dar și altora.
În 2022, pentru al doilea an consecutiv, a încercat să ajungă pe grila Road To Le Mans într-un LMP3 și nu a reușit. Anul trecut din cauza bugetului, anul acesta mașina suplimentară planificată să fie înscrisă de DKR pur și simplu nu a fost selectată de Automobil Club din Vest (ACO), susține sportivul.
„După trei teste foarte promițătoare cu LMP3, cursa aia blestemată încă îmi scapă. Ritmul a fost foarte promițător în toate testele, la mai puțin de două secunde de pole-ul ELMS”, a mai declarat Cascatău.
Pentru orice iubitor al automobilismului, orașul Le Mans (din vestul Franței) este cunoscut pentru cursa cu același nume, care e și cea mai renumită și longevivă cursă de anduranță din lume – ”24 Heures du Mans”.
În fiecare an în luna iunie, piloții și producătorii de automobile se întrec într-o competiție al cărei obiectiv este obținerea unui echilibru cât mai bun între viteză și capacitatea mașinii de a rula o zi întreagă fără defecțiuni.
Discussion about this post