Instagram explorează noi modalități prin care adolescenții să își poată dovedi vârsta și să respecte regulile platformei, informează BBC.
Aplicația deținută de Meta testează selfie-uri video cu un software de analiză facială, ca o nouă metodă de verificare a vârstei.
Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să ocolească regula de a avea minimum 13 ani, prin introducerea unei date de naștere false.
Adolescenții din SUA care încearcă să „fenteze” aplicația vor avea de acum acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce un act de identitate, să ceară garanția a trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video.
Meta spune că speră ca noile metode să ofere asigurări că adolescenții vor avea o „experiență adecvată vârstei” pe Instagram.
Gigantul tehnologic s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale.
Părinții și tutorii adolescenților utilizatori ai Instagram au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor lor pe Instagram la începutul acestei luni.
Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice raport pe care copilul lor îl face pe platformă.
De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați” să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză” dacă vizualizează prea multe conținuturi.
Selfie-urile video – garanții sociale?
Selfie-urile video au devenit o modalitate populară de verificare a vârstei sau a identității utilizatorilor de către platformele digitale, cum ar fi aplicațiile bancare online.
În prezent, Instagram folosește selfie-uri video ca o modalitate prin care titularii de cont își pot verifica identitatea, în cazul în care sunt blocați în contul lor.
Meta a încheiat un parteneriat cu furnizorul britanic de servicii de identificare digitală Yoti, a cărui tehnologie estimează vârsta prin analizarea fețelor umane și a trăsăturilor faciale.
Yoti spune că algoritmul său, antrenat pe baza imaginilor faciale ale persoanelor anonime și a datei de naștere, nu poate identifica individual utilizatorii sau orice altceva despre aceștia, cu excepția vârstei.
Cea mai recentă carte a sa, publicată în luna mai, a declarat că tehnologia este precisă pentru persoanele cu vârste cuprinse între șase și 12 ani, cu un interval de eroare de 1,36 ani – și un interval de eroare de 1,52 ani pentru persoanele cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.
Meta spune că ambele companii vor șterge imaginea odată ce vârsta unui utilizator a fost confirmată.
Între timp, garanția socială le permite utilizatorilor să ceară celor trei persoane care îi urmăresc să le confirme vârsta. Cei cărora li se cere să confirme vârsta unui utilizator trebuie să aibă cel puțin 18 ani și nu pot garanta pentru alți utilizatori în acel moment.
Discussion about this post