Astăzi, 27 iunie, la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa se lansează „Comandamentul Sezon Estival 2022”.
În cadrul Comandamentului, echipe de control alcătuite din 40 de inspectori delegaţi din cadrul altor direcții judeţene vor acţiona alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din Constanţa.
„Comandamentul Sezon Estival 2022” se va desfăşura în perioada 27 iunie – 21 august și urmărește respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, informează reprezentanții Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Echipele vor realiza controalele oficiale la următoarele tipuri de obiective: tabere şcolare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale etc., aflate în zone de interes turistic (Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche).
Prin aceste acțiuni se urmărește ca alimentele consumate de către turiști să corespundă normelor de igienă și siguranţă, prevenindu-se astfel toxiinfecţiile alimentare.
Discussion about this post