Parcările improvizate de autorităţi în oraşul Isaccea din județul Tulcea şi în apropiere pentru autovehiculele care trec Dunărea cu bacul pentru a ajunge în Ucraina s-au aglomerat din nou în ultimele zile. Potrivit prefectului județului Tulcea, ar fi vorba despre o posibilă creștere a exportului de cereale.
Un exemplu în acest sens este drumul judeţean care face legătura între mănăstirea Cocoş şi drumul european 87 Tulcea-Brăila, unde luni după-amiază au fost găsite zeci de maşini care aşteptau un semn din partea autorităţilor pentru a porni spre oraşul Isaccea.
În oraş, parcarea improvizată lângă o carieră era de asemenea plină de TIR-uri, la fel ca drumul spre vamă şi digul de la Dunăre din apropierea punctului de trecere a frontierei.
„În medie, la Orlîvka aşteptăm şapte zile, iar aici trei sau patru zile. Eu am planificat să stau aici mai puţin. Ne-ar fi convenit dacă ar fi fost un pod”, a declarat Volodimir, şofer de TIR de 20 de ani.
Nici proprietarii de microbuze nu sunt prea norocoși, căci au de așteptat mai multe zile pentru a trece granița.
„Am luat maşina din Bulgaria şi nu mă lasă să intru cu ea în Ucraina. De patru zile stau aici”, a afirmat Aleksei, un bărbat în vârstă de 61 de ani.
Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a explicat situaţia din vama Isaccea prin creşterea exportului de cereale.
„Toate structurile de pe platforma punctului de trecere a frontierei funcţionează 24 de ore din 24, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi în sărbătorile legale. Situaţia de acolo nu se datorează structurilor de pe platformă, pentru că ele funcţionează bine. Fluxul este în creştere, datorită creşterii exportului de cereale”, a menţionat prefectul Munteanu.
Potrivit Gărzii de Coastă, în ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea au intrat în România 220 de maşini cu 650 de persoane şi au ieşit din România 350 de autovehicule cu circa 900 de persoane.
În momentul redactării materialului, pe site-ul Poliției de Frontieră timpii de așteptare prin vama Isaccea al camioanelor erau de aproximativ 600 de minute.
Sursă: Agerpres
Discussion about this post