Polițiștii și pompierii constănțeni sunt pregătiți să intervină, zilnic, în perioada weekend-ului prelungit de Sfânta Maria.
Astfel, peste 250 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ (ISU) al județului Constanța, cu peste 120 mijloace tehnice, sunt gata să intervină, zilnic, în următoarele zile.
Ca măsură operațională suplimentară, pentru că pe litoral se va înregistra un număr mare de turiști, la nivelul ISU Constanța a fost operaționalizat punctul temporar de lucru din localitatea Agigea, cu un echipaj de stingere dotat cu modul de prim ajutor și descarcerare. Punctul temporar de stingere este operațional în perioada 12-15 august, în intervalul orar 08.00-20.00, în scopul eficientizării timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență pe rutele care converg spre sudul litoralului cât și pe principale artere rutiere spre municipiul Constanța, informează reprezentanții ISU.
Începând de pe 12 august și până pe 15 august, pompierii militari asigură măsuri de prevenire și stingerea incendiilor precum și de prim ajutor medical pe timpul evenimentelor din acest weekend prelungit. În Portul Turistic Tomis, la Festivalul Muzicii Românești – Kimaro, în permanență, în proximitatea evenimentului, se vor afla o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
Astăzi, pe timpul evenimentului Ziua porților deschise, organizat de Ministerul Apărării Naționale, în Portul Militar Constanța, va fi prezent un echipaj ce încadrează ambulanța SMURD.
Mâine, pe faleza Cazinoului, va fi prezent un echipaj ce încadrează ambulanța SMURD, pe durata ceremonialului de depunere a coroanelor de flori la Crucea Marinarilor, cu ocazia comemorării eroilor căzuți la datorie.
În data de 15 august, ehipajele ISU Dobrogea vor fi prezente pe toata perioada desfășurării ceremonialului dedicat Zilei Marinei Române cu două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.
Pe linie preventivă, controalele la unitățile turistice sau amenajări temporare la care este anunțată afluență mare de public sunt intensificate în perioada 12-15 august. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.
De asemenea, peste 1.200 de polițiști constănțeni vor fi la datorie în această minivacanță, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța.
Polițiștii vor acționa până luni în dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.
Polițiștii rutieri constănțeni, cărora li se alătură polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și ai altor inspectorate de poliție județene din țară, sunt prezenți pe principalele artere rutiere din județul Constanța, în special pe cele din nordul și sudul litoralului, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente rutiere.
Aceștia utilizează aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.
În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța asigură măsurile de ordine și siguranță publică și acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, de și din bagaje, a tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale, atât în stațiile de cale ferată, cât și în vagoanele de călători.
Pentru a petrece această minivacanță în siguranță, polițiștii constănțeni recomandă:
– să manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate sau pe plajă;
– în aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;
– participanții la trafic sunt sfătuiți să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri;
– conducătorii auto trebuie să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
– pietonii sunt sfătuiți să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
Printr-o atitudine preventivă se pot evita multe situaţii neplăcute.
Discussion about this post