În perioada 27 iunie – 28 august, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.970 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei. Au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții ANSVSA.
De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2.116,74 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.
În urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la:
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării;
- condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.
Nu în ultimul rând, echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival” au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus: 0 toxiinfecţii alimentare.
Comandamentul Sezon Estival 2022 şi-a desfăşurat activitatea pe zona litorală delimitată de localitățile Corbu, respectiv Vama Veche, adaugă reprezentanții ANSVSA.
Discussion about this post