Dorel poate să fie noua mascotă vie a Constanței. El are mai mult drept pentru această poziție decât un delfin, un crab sau un marinar. De ce scriu asta? Când vine vorba să facă prăpăd la malul mării, Dorel este ca peștele în apă, asta chiar dacă cele mai multe lovituri le dă pe uscat.
Dorel demolatorul
Stâlpul înclinat de Dorel.
Pe Șoseaua Mangaliei din Constanța se fac lucrări de mare anvergură, pe bani europeni, în zona Direcției Sanitar Veterinare. Așa că acesta a devenit cel mai bun loc și prilej pentru Dorel să se afirme.
S-a pus așadar Dorel & Compania pe săpat în jurul unui stâlp de iluminat public. Au dat și-au săpat și-au forat și scos pământ, muncitorii dorelieni, de parcă voiau să dea de petrol. În ambiția lor nebună au uitat de legile fizicii, care spun că un stâlp de iluminat, lângă care făci săpături, nu poate să rămână ancorat în pământ dacă e scos din pământ. Așa că bietul cilindru de beton s-a înclinat, până să cadă pe carosabil.
Norocul face că un coleg al lui Dorel era în zonă, cu un utilaj și a reușit să oprească stâlpul în cădere, până când acesta a fost ancorat la loc.
Cine a pus stația în drum?
Cine a pus stația în drum, ăla a fost Dorel nebun. Asta și-au spus bicicliștii care se plimbă pe două roți, în preajma Spitalului Județean Constanța.
Dorel a proptit o stație pentru călători cu un picior pe pista pentru bicicliști și implicit în groapa rațiunii.
Sigur, toate aceste lucruri nu ar trebui să ne deranjeze, ci să ne facă să fim mândri. Este șansa Constanței să arate că poate să depășească minunile Caracalului și să devină un oraș vizionar, în arhitectura abstractă a României altfel.
Discussion about this post