10 unități prestatoare de servicii de catering din județul Constanța au fost verificate luna trecută de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Neregulile, deloc puține la număr, au fost sancționate cu amenzi în valoare de 86.000 de lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului produse alimentare neconforme de peste 7.000 lei.
În urma acțiunii comisarilor OPC au fost date 10 sancțiuni contravenționale și 5 avertismente. Printre neregulile constatate se numără
- folosirea unor produse și proceduri nesigure
- folosirea unor materii prime și semifinite fără elemente de identificare și caracterizare
- existența unui paviment deteriorat și neigienizat
- folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentație publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet
- neînregistrarea temperaturii spațiilor de frig în termograme
- depozitarea materiilor prime și a produselor finite pe paviment
- lipsa informațiilor privind ingredientele alergene pentru fiecare preparat în parte
- folosirea unor produse cu data limită de consum depășită
- utilizarea unor practici comerciale incorecte (ex: depozitarea pastelor fierte separat față de restul ingredientelor și amestecarea la momentul comenzii, procedură aplicată și în cazul ciorbelor, gătite și păstrate separat față de carne și amestecarea la momentul servirii)
- folosirea, în blocul alimentar, a unui cântar neomologat.
Discussion about this post