O nouă canotcă realizată de la zero de o serie de marangozi ucenici, formată din copiii din Mila 23, va fi lansată în cursul zilei de astăzi, începând cu ora 14:00, în cadrul atelierului educațional Apele Unite ale României.
Nerăbdători să aibă propria lor barcă, cei mici au pornit într-o aventură de trei săptămâni în care au învățat cum să pună în practică noțiuni deprinse la școală, la orele de matematică, geografie sau fizică. La final, acestea s-au materializat într-o canotcă.
Cu acest prilej, copiii au învățat lucruri interesante despre meșteșugul construirii bărcilor și au descoperit importanța apelor pentru dezvoltarea unei localități și în construirea identităților locale. Pe lângă acestea, participanții au aflat cum se pot folosi de natură și resurse, fără să le risipească, alături de principalele principii ale dezvoltării durabile.
„Îndrumați de Viorel Gheorghe, marangozul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, au măsurat, desenat, tăiat, șlefuit, cusut, lipit și vopsit materialele pentru a crea mai întâi băncuțele, apoi pagăile și în cele din urmă propria lor barcă. Acum a venit momentul să o testeze și să arăte întregii comunități că barca lor, canotca Mila 23, e gata de dat la apă!”, transmit organizatorii evenimentului de lansare.
Odată cu terminarea Atelierului, copiii sunt incluși în clubul Călăuzele Apelor, dedicat tuturor elevilor celor care, de-a lungul timpului, au fost implicați în construcția unei canotci la ei în localitate.
Din Călăuzele Apelor fac parte, până acum, elevi din: Drobeta Turnu Severin, Eșelnița, Piscu, Chilia Veche, Sulina, Sfântu Gheorghe, Comana și Mila 23.
„Clubul oferă copiilor șansa să interacționeze, să schimbe idei și să intre în competiții între localități, activități care le dezvoltă spiritul de călăuze ale zonelor pe care le reprezintă. Astfel ei învață să aprecieze, să îngrijească și să valorifice resursele locale naturale și culturale pe care le au la dispoziție”, adaugă asociația.
Atelierul face parte din proiectul „Apele Unite ale României”, care promovează democratizarea accesului la apă și vizează conștientizarea privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară. Este inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Active Citizens Fund – Romania.
Discussion about this post