Pentru că în această perioadă împodobirea bradului de Crăciun reprezintă una dintre cele mai îndrăgite activități, pompierii militari tulceni atrag atenția asupra creșterii riscului de izbucnire a unui incendiu prin folosirea necorespunzătoare a instalației electrice sau din cauza folosirii neglijente a surselor de foc.
Pentru a evita producerea unei situații de urgență care poate strica liniștea și bucuria sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea le transmite cetățenilor să conștientizeze riscul la care se expun prin nerespectarea unor măsuri de siguranță simple, dar esențiale!
– În primul rând bradul trebuie montat în așa fel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare (uși, scări sau trasee pe care se poate face evacuarea).
– Este foarte importantă fixarea pomului în condiții de siguranță, evitând răsturnarea acestuia dacă este atins din greșeală.
– Distanța de protecție dintre brad și materialele combustibile ori aparatele electrice, trebuie să fie suficient de mare pentru a elimina pericolul de aprindere a bradului.
– Înainte de folosire, se recomandă verificarea instalațiilor. Se va evita folosirea a celor care prezintă defecțiuni sau improvizații. Aceiași atenție trebuie menținută și în cazul prelungitoarelor.
– De asemenea, este recomandată evitarea folosirii în apropierea bradului de Crăciun a lumânărilor sau a artificiilor.
– În familiile cu copii, chibriturile și brichetele se vor păstra la loc sigur, unde cei mici nu au acces.
– Pentru siguranța familiei, este recomandat ca în orice casă să existe un stingător și un detector de fum.
– În cazul producerii unui incendiu, se va apela imediat numărul unic de urgență 112.
Discussion about this post