Friptura, sarmalele, salata boeuf, cozonacul și prăjiturile sunt doar câteva din preparatele cu care majoritatea românilor s-au răsfățat de sărbătorile de iarnă. Dar cum toate plăcerile vin și cu un preț, kilogramele în plus acumulate în perioada Crăciunului încep să se vadă. De aceea, organismul are nevoie de o cură de detoxifiere.
Pentru a ne curăța organismul, avem nevoie să consumăm cât mai multe fructe și legume, mai ales că românii sunt deja cunoscuți în Europa pentru cantitatea mică de fructe și legume consumată.
Specialiștii spun că este indicat ca fructele și legumele consumate în cura de detoxifiere să fie sub formă de suc, pentru a permite absorbția mai multor vitamine și minerale. Aceste vitamine și minerale, în cantități mari, îi permit organismului să elimine toate toxinele pe care le-a acumulat. De asemenea, consumul de fructe și legume crude are și o serie de alte beneficii vizibile: o piele mai frumoasă, un păr mai lucios și un tonus excelent.
Cura de detoxifiere nu trebuie să depășească o săptămână și poate fi repetată la câteva luni. Iată care sunt semnele care ne arată că organismul nostru are nevoie de detoxifiere: oboseala cronică, dificultăți de concentrare, dificultăți de a slăbi, piele iritată, dureri articulare și musculare sau dureri de cap.
Pe lângă consumul ridicat de fructe și legume din perioada curei de detoxifiere, specialiștii recomandă cât mai multe ore de somn, pentru a ajuta organismul să se refacă după explozia de alimente consumate și nopțile pierdute de sărbători.
Discussion about this post