Un ton roşu de 212 kilograme s-a vândut, în cursul acestei zile, în cadrul unei licitaţii tradiţionale de Anul Nou desfăşurată la Tokyo, Japonia, pentru suma de 36 de milioane de yeni (257.000 de euro). Față de anul trecut, preţul din cadrul acestei licitații este aproape dublu.
Prestigiosul restaurant de sushi Onodera Group şi angrosistul japonez Yamayuki au câştigat licitaţia, la fel ca anul trecut.
Creşterea de la an la an a sumei reflectă o îmbunătăţire a tendinţei din piaţă, după trei ani de scădere a preţurilor din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat în special sectorul restaurantelor japoneze.
Recordul absolut al acestei licitaţii de ton, atins în 2019, înainte de pandemie (333 de milioane de yeni sau 2,7 milioane de euro la vremea respectivă) rămâne, însă, neatins.
Autoproclamatul „rege al tonului”, Kiyoshi Kimura a dominat mult timp acest eveniment simbolic şi foarte mediatizat, el fiind şi cel care a plătit preţul record din 2019.
În ultimii ani, Kimura a fost mai puţin generos, invocând pandemia de coronavirus.
Sursă: Agerpres
Discussion about this post