Gura Dobrogei, situată la aproximativ 50 de kilometri de Constanța, este o atracție turistică a zonei, de care mulți uită însă ori nu știu. Situat lângă o pădure, locul, plin de peșteri ascunse printre stâncile foarte bătrâne, de vârstă jurasică, este arie protejată încă din 2007.
Rezervația din Podișul Casimcei se întinde pe o suprafață de aproximativ 240 de hectare și îi surprinde pe turiști cu peisaje superbe. În plus, în această zonă au fost descoperite fosile cu o vechime de peste 100.000 de ani.
Nu toți cei care ajung însă pe acolo stiu să respecte această frumusețe a naturii și să se bucure de ea fără să o afecteze. Drept dovadă că pe potecile care te poartă printre stânci și pe lângă pădure sunt, din loc în loc, urme ale trecerii pe acolo a „celui fără de bun simț”.
Am găsit pet-uri, ambalaje din plastic de la șervetele umede, cutii de cremă, doze de bere, pungi și șervețele – cam ce folosește omul când merge „la iarbă verde” și, în loc să pună într-un coș de gunoi sau într-o pungă pe care să o arunce ulterior, lasă la întâmplare. Chiar nu e greu să le aduni pe toate într-una dintre plasele pe care tot românul le are în… sertarul cu pungi.
Discussion about this post