În perioada 27 ianuarie – 12 martie, pe diverse platforme online, Mind Sport Olympiad (MSO) a organizat o nouă ediţie a Grand Prix-ului online, eveniment dedicat sporturilor minţii şi jocurilor de societate. Rezultatele sportivilor români au fost excepţionale, ei reuşind, practic, să cucerească minimum o medalie, la fiecare probă desfăşurată, cu o singură excepţie.
Federaţia Română de Table/Backgammon (FRTBG) a aliniat la startul turneelor de table un lot olimpic selectat dintre jucătorii legitimaţi la cluburile afiliate acestei instituţii de interes naţional şi utilitate publică.
Cu un bilanţ total de nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint şi două de bronz, România a fost cea mai bună echipă pe probele de backgammon.
Lista medaliaților este următoarea:
- La Turneul de 11 puncte, Liviu Ionescu a câștigat medalia de aur, iar Cristian Ghena, medalia de bronz.
- Medalia de aur la Turneul de 5 puncte speed a fost luată de Iulian Chiriţă .
- La Turneul de 7 puncte clasic, de medalia de argint s-a bucurat Denis Constantin.
- La Turneul de nackgammon, Denis Constantin a câștigat medalie de argint, iar Iulian Chiriţă, medalia de bronz.
- De asemenea, la Turneul de hypergammon, Cristian Ghena a luat medalia de argint.
Clasamentul general a fost întocmit pe baza cumulului, de către fiecare jucător, a celor mai bune cinci performanţe. Denis Constantin (CS 2X2 Bucureşti) a terminat pe primul loc, devenind campion absolut, în vreme ce Cristian Ghena (CS UNEFS Bucureşti/Voinţa Cluj), a terminat al doilea, intrând în posesia medaliei de argint.
Singura excepţie unde nu s-a câştigat o medalie de români a fost turneul de un punct, foarte popular, dar la care norocul are o doză importantă în stabilirea ierarhiei. în schimb, Cristian Ghena a câştigat şi medalia de aur la turneul de încălzire ce a precedat startul oficial al competiţiei, însă acea medalie nu figurează în palmaresul tricolor.
La Grand Prix-ul online recent încheiat, s-au mai desfăşurat competiţii la următoarele sporturi şi jocuri: 6 Nimmt!, 7 Wonders, 7 Wonders Duel, Abalone, Agricola, Alhambra, Amazons, Azul, Barenpark, cacao, Can’t Stop, Carcasonne, Castles of Burgundy, Century Spice Road, Cephalopod, şah, Circle of Life, Dominion, Dame, Entropy, Fractal, Go, Great Western Trail, Gyges, Hex, Hive, Icebraiker, Jaipur, Kingdomino, Lines of Action, Lost Cities, Lost Ruins of Amak, Mancala, Marco Polo, Calcule mentale, Nidavellir, Number Drop, Othello, Oware, Patchwork, Poker, Puerto Rico, Quarto, Quoridor, Santorini, Seasons, Settlers of Catan, Shogi, Splendor, Stone Age, Sushi Go, Takenoko, Terra Mistica, Ticket to Ride, Tumbleweed, Tzolk’in, Welcome to, Wingspan, Xiangqi, Yahtzee şi Zertz.
În clasamentul general, dedicat jucătorilor care evoluează la mai multe sporturi şi/sau jocuri, românul Marian Curcan s-a situat pe un onorant loc 4, el fiind specialist în Carcasonne. În clasamentul cumulat pe medalii, România a fost a şasea naţiune, cu un total de 23 de medalii, dintre care opt de aur, nouă de argint şi şase de bronz.
Între 20 şi 28 august, la Londra, va avea loc ediţia live a Mind Sport Olympiad, care va fi a 27-a în istoria acestei organizaţii.
Discussion about this post