Elevi ar putea fi alege religia ca probă la examenul de Bacalaureat, potrivit unei solicitări ai cultelor religioase din România, semnată, printre alţii, şi de Patriarhul Daniel.
Solicitarea a fost făcută de 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, într-o adresă comună trimisă ministrului Educației, Ligia Deca.
Reprezentanții bisericilor vorbesc despre faptul că religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară, în raport cu celelalte discipline din trunchiul comun, care pot fi alese de elevi pentru a susține probe la Bacalaureat.
„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în solicitarea cultelor religioase citată de edupedu.ro.
De asemenea, biserica își exprimă opoziția în privința „ideologiei de gen”, care descrie ca normalitate o deviație psiho-somatică numită „transgenderism” și nu constituie miezul unei științe reale, ci este o artificială construcție ideatică, așa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii structurată de cele două sexe: masculin și feminin/ feminin și masculin.
În mod cert există și un foarte mic procent de persoane transgender la scara umanității, așa cum există și alte minorități sexuale, dar aceste devieri de la normă: rarisime și marginale, consideră biserica. În plus, a transmis că „obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școală, de a li se prezenta copiilor ca „normalitate” posibilitatea aberantă de a-și schimba genul din masculin în feminin sau „neutru” (genuri strict gramaticale, nu biologice), dar și prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca „firești” este una total abuzivă și nocivă pentru formarea intelectuală și morală a unor tineri care trebuie să se pregătească în anii de acumulări culturale pentru viața și societatea reale, nu utopice, sprijinite pe familia naturală datorită căreia istoria omenească a mers și merge mai departe”.
Discussion about this post