A fost suficient ca mercurul să urce în termometre câteva grade, să iasă soarele și să bată puțin vântul, pentru ca împătimiții sporturilor extreme să iși scoată și ei de la naftalină costumele și să iasă pe mare. Câțiva temerari și-au înălțat ieri zmeele pe o plajă din Constanța și le-au lăsat să plutească lin deasupra mării. Pentru ei sportul este egal cu libertatea.
Vânt bun, echipament profesionist, talent și o doză de curaj. A fost rețeta perfectă pentru câțiva pasionați ai sporturilor extreme, singurii pe care vântul îi atrage ca un magnet spre mare. De câte ori vremea le permite nu ratează nicio ocazie să iasă pe mare.
„Este un sport frumos, la fel și vremea este perfectă. Vântul este cel mai important. Este dificil. Ca orice sport, trebuie să îl studezi, să te antrenezi. Mă simt liber acolo”, povestește unul dintre kiterii ce ieri s-au aventurat pe mare.
„Pasiunea pentru apă m-a împins. Pentru asta trăiesc, este o pasiune care nu se poate compara cu nimic. La inceput este puțin greu dar înveți. Ai nevoie de mult timp liber și să îți placă sportul, în general. Investiția totală a fost 10.000 de euro dar merită”, mărturisește un alt tânăr pasionat de kite
Pentru toți, kite-ul e o pasiune. Odată lansați pe valuri, cu greu se mai întorc la mal. Uneori nici măcar gradele puține din aer sau din apă nu îi mai sperie. Ca să poti însă să poti practica acest sport este nevoie de câteva ședințe cu instructori și evident un echipament corespunzător care poate fi diferit în funcție de anotimp dar mai ales de nivelul de pregătire al practicantului.
Cursul durează între 10 și 12 ore, de ajuns cât să înveți tehnicile de siguranță iar costul unei ore, cu echipamentul inclus este de 300 de lei.
Un echipament complet costă de la câteva sute de euro și poate ajunge la câteva mii bune. Pentrui cei cu adevarat pasionați, nimic nu mai contează atunci când se află pe mare. Senzațiile pe care le trăiesc sunt atât de intense încat orice altceva, este dat uitării.
Discussion about this post