Este ziua în care se dă… liber la farse și, potrivit tradiției, este voie doar să zâmbești, nu să te și superi. Iar în acest joc al… păcălelilor au intrat, de-a lungul vremii, de la oameni simpli la magnați și televiziuni sau autorități.
Tăiței care cresc în copaci
În 1957, BBC a difuzat o știre care prezenta cum o fermă din Elveția a avut recolte record la tăiței, aceștia fiind… culeși din copaci. Știrea a fost realizată atât de bine încât oamenii au sunat să ceară mai multe detalii și chiar erau dornici de a cumpăra puieți.
Câinii, obligatoriu vopsiți în alb
În 1965, în Danemarca nu s-a umblat cu cioara vopsită, ci cu…. câinele – chipurile – vopsit. S-a anunțat că a fost adoptată o nouă lege conform căreia toți câinii vor fi vopsiți în alb, astfel încât șoferii să-i observe mai ușor. Evident, unii au căzut în capcană și au crezut așa-zisa știre.
Aruncarea mingii cu… 270 km/h
În 1985, revista „Sports Illustrated” i-a păcălit pe unii dintre cititorii săi cu un articol despre un așa-zis jucător de baseball, care putea să arunce mingea cu o viteză de 270 de kilometri pe oră.
Margaret Thatcher şi Mihail Gorbaciov, poveste de dragoste
În 1987, în cotidianul Daily Mirror apărea o ştire care șoca publicul: prim-ministrul Regatului Unit, Margaret Thatcher, şi liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, trăiau o poveste de dragoste. A fost publicată inclusiv o fotografie în acest sens. Într-un final însă, reprezentanţii publicației britanice au dezvăluit că în imagine erau, de fapt, sosii ale celor doi lideri politici.
O zână, surprinsă de aparatul foto
În 2007, făcea furori, de 1 aprilie, o fotografie cu o… zână! Lebanon Circle, un site destinat pasionaţilor de magie, a publicat o poză cu o creatură ciudată, și a scris că ar fi o zână. Deşi autorii farsei au spus ulterior că era doar o glumă, zeci de mii de oameni au pornit în căutarea zânei.
Sandwich-ul pentru stângaci
Și nu doar dragostea, ci și glumele trec, uneori, prin… stomac. În 1998, un lanț de restaurante fast-food i-a făcut pe americani să creadă că a inventat… sandwich-ul pentru stângaci.
Urși polari în Scoția
În 2017, o publicaţie din Marea Britanie a scris că au apărut urşi polari în Scoţia, care ar fi plecat de la Polul Nord din cauza încălzirii climatice.
Sursa foto: pixabay.com
Discussion about this post