Igienizarea și dezinfectarea restaurantului sunt procedee ce nu pot fi trecute cu vederea. Nu este ușor să faci curățenie în restaurante. Asta pentru că într-un restaurant, igiena trebuie să fie întotdeauna de nereproșat.
De ce este importantă dezinfecția și curățenia în restaurante?
Fie că vorbim de zona de servire a clienților, bucătărie sau zona toaletelor, nimic nu poate fi neglijat. Siguranța și sănătatea clienților trebuie să fie principala preocupare a oricărui manager de restaurant, motiv pentru care conducerea trebuie să implementeze proceduri clare pentru o curățenie eficientă în toate zonele de lucru din local.
Spre deosebire de alte spații comerciale, curățenia în restaurante trebuie făcută mult mai des și mult mai amănunțit, iar mesele, barul, toaletele și suprafețele de lucru trebuie dezinfectate constant, folosind dezinfectanți de suprafețe.
Sala de mese, bucătăria, toaletele clienților, vestiarele angajaților, într-un restaurant, toate zonele trebuie să fie curățare ireproșabil. De ce? În primul rând, pentru siguranța clienților care consumă preparatele gătite acolo. În al doilea rând, pentru personal, care manipulează ingredientele. Din aceste motive, îți recomandăm să utilizezi doar cele mai bune produse de curățenie și să apelezi la firme spacializate. Ekara cleaning asigură curățenia în restaurantul tău la cele mai înalte standarde.
Resturile de ingrediente, fie că este vorba despre grăsime, legume sau chiar mici bucăți de carne, pot favoriza răspândirea rapidă a bacteriilor și contaminarea preparatelor. Tocmai de aceea, orice unitate alimentară are nevoie de un program pentru curățenie, ca să poată asigura calitatea produselor pe care le servește și un nivel ridicat de igienă în interior. Mai mult decât atât, dispenserele profesionale diferite ajută la menținerea unei igiene perfecte, dozând rapid, uneori chiar fără atingerea aparatului, elementele necesare: prosoape de hârtie pentru ștergerea suprafețelor sau uscarea mâinilor, dezinfectant pentru mâini sau săpun lichid, șervețele și multe altele.
Tot pentru păstrarea igienei, se pot folosi produse pentru catering și accesorii specificie, toate de unică-folosință, astfel încât după folosire, să poată fi aruncate și reciclate corespunzător. Astfel, se evită o posibilă igienizare deficitară a elementelor de veselă.
Ca să poată lucra eficient și sigur, angajații vor avea nevoie de produse specializate, atunci când fac curățenie în restaurant. Fiecare zonă este diferită, iar din acest motiv și procesele de curățenie sunt diferite. Iată o listă cu serviciile de care vei avea nevoie:
– Dezinfectarea băilor este foarte importantă, mai ales că aici se adună cei mai mulți microbi și cele mai multe bacterii.
– Curățarea profesională a pardoselilor – ideală pentru a îndepărta murdăria, pentru a oferi strălucire și un aspect cât mai plăcut.
– Detartranți: ideali pentru îndepărtarea depunerilor de piatră de pe echipamentele și ustensilele de bucătarie (fierbător, dozatoare de cafea și ceai), dar și pentru curățarea depunerilor de calcar și a murdăriei depuse pe instalațiile sanitare.
– Produse speciale pentru curățat geamuri și oglinzi, care nu lasă urme.
– Detergent pentru aragaze și cuptoare. Cea mai valoroasă parte a bucătăriei, aragazul, are nevoie de îngrjire specială.
– Detergent pentru veselă. Într-un restaurant, vesela se murdărește extrem de rapid. Aceasta trebuie constant spălată și reutilizată, așa că este esențial să alegi un produs eficent, dar și blând cu pielea.
Nu se poate face curat fără ustensilele necesare sau echipamente de protecție. Din această categorie, nu ar trebui sa lipsească mopul, găleata, mătura, lavetele, bureții de curățat vase, burețeii din sârmă, lavetele din microfibra, pulverizatoarele de soluții, sacii menajeri și mănușile menajere. Folosirea mănușilor este foarte importantă pentru a evita ca pielea să intre în contact cu substanțele chimice și pentru a o proteja de eventualele iritații și arsuri.
Pentru toate soluțiile și produse profesionale de curățenie și igienă, alegeți furnizori de încredere cu produse de cea mai înaltă calitate!
Curățenia influențează și reputația localului. Dacă acesta nu e perfect curat, clienții vor observa imediat și nu vor reveni. Mai mult, recenziile proaste vor îndepărta și potențialii clienți.
Procesele de igienizare a restaurantului au loc mai des decât în clădirile de birouri sau spații comerciale. În funcție de dimensiune și de trafic, se stabilește un program strict.
Sala de mese este cartea de vizită a restaurantului și e necesar să fie întotdeauna curată. Totodată, trebuie să fie un spațiu sigur pentru consumul mâncării.
Cu cât restaurantul are mai mulți clienți, cu atât suprafețele pot deveni contaminate mai repede.
Procesele de igienizare a restaurantului trebuie urmate întocmai, potrivit frecvenței stabilite. Apelează cu încredere la personalul calificat de la EKARA, care lucrează doar cu produse profesionale de curățenie. Vei beneficia, garantat, de
DISPONIBILITATE NON STOP, de luni până sâmbătă;
SERVICII INTEGRATE: eficiență din punct de vedere al costurilor și al timpului;
RAPIDITATE – intervenție în aceași zi în care plasezi comanda
CALITATEA PRODUSELOR ȘI A UTILAJELOR;
GARANȚIE la orice lucrare efectuată;
OFERTE PERSONALIZATE ȘI EVALUARE GRATUITĂ
Conform reglementărilor în vigoare, după fiecare intervenție, va fi emis un proces verbal de executare a lucrărilor. Acesta reprezintă dovadă în față autorităților (DSP, DSV) și conține toate informațiile specifice precum: dată intervenției, cantitatea și denumirea soluțiilor utilizate și totodată metodele folosite.
Programul este NON-STOP de luni până sâmbătă, iar intervenția este promptă și rapidă, în aceași zi în care plasați comanda. Pentru orice lucrare se oferă garanție, iar la fiecare 3, respectiv 6 luni se întocmește un calendar al intervențiilor.
Serviciile sunt disponible pe toată raza județului Constanța, dar un numai. La cerere, pot fi efectuate deplasări în toată țara.
Discussion about this post