Constanța se dovedește, pe zi ce trece, un carusel al experiențelor… neașteptate. N-au scăpat, desigur, de veșnicul șantier, nici stațiile de autobuz, unde oamenii sunt nevoiți să facă salturi din mijlocul de transport în comun în buza gropilor.
Între Casa de Cultură și Dacia, este o adevărată provocare pentru călătorii CT BUS. Cum o mare parte din stradă este efectiv spartă, autobuzele sunt nevoite să oprească în mijlocul bulevardului. Evident, în nebunia din trafic.
Călătorii sunt într-o reală… misiune specială la coborâre. Trebuie să fie atenți să nu își rupă picioarele, dar și să nu se umple prea tare de praf și de moloz până ajung la loc sigur, pe trotuar sau undeva pe o bucată de trotuar, care încă se mai poate numi așa.
Ce spune conducerea CT BUS
În total, în Constanța sunt 365 de stații de autobuz.
„Nu pot să afirm că sunt afectate stațiile. Lucrările se desfășoară ori pe artera de circulație, ori pe trotuar. (…) Lăpușneanu Ferdinand, 1 mai… Practic, peste tot unde se lucrează, există, din punctul meu de vedere, inconveniențe pentru călători, care trebuie să aibă grijă în zonă, pentru că, știți cum e: se lucrează și se lucrează”, a declarat, pentru Observator Constanța, directorul CT BUS, Cătălin Dumitrache. „Sunt afectate diferit, proporțional cu natura lucrărilor. Accesul se face un pic mai dificil pe arterele pe care se lucrează”, a adăugat el.
„E un rău necesar”
Cătălin Dumitrache admite că nici călătoria cu autobuzul nu este cruțată de întârzieri: „Suntem blocați în trafic, la un loc cu toți ceilalți. (…) E un rău necesar pentru moment”.
„Ne descurcăm. Sincer, eu mă rog în fiecare zi pentru sănătatea constructorului, ca să putem și noi să ne desfășuram activitatea în condiții mai bune”, a mai spus Dumitrache.
Finalul lucrărilor este, dealtfel, așteptat de întreaga suflare din Constanța…
Discussion about this post