Constănțenii se pot trata, din nou, începând de astăzi, la Spitalul Port de la Poarta 2. În aceste momente, are loc inaungurarea unității sanitare, după ce, timp de un an și jumătate, a fost supusă unui amplu proces de consolidare, reabilitare și dotare cu aparatură medicală performantă.
Evenimentul a debutat cu o ceremonie religioasă.
Lucrările de reabilitare și consolidare au început în decembrie 2021, iar investiția totală este de 83 de milioane de lei.
Pacienților le vor fi puse la dispoziție 63 de paturi de Chirurgie generală, din care 15 pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI).
,,A fost o mare provocare la început. Această clădire a fost construită în 1938, nu a avut niciodată ca destinație o clădire sanitară și avea atât dificultăți legate de vechime cât și probleme legate de neglijența administrației, de managementul anterior, care nu a făcut niciodată reparații substanțiale. Toate cele 29 de tipuri de lucrări au fost executate într-un timp scurt,” a declarat managerul spitalului, Iuliana Botezatu.
Totodată, atât spitalul, cât și policlinica au fost dotate cu aparatură medicală nouă, de ultimă generație, și, ca noutate, aici va exista o linie completă de aparate de fizioterapie, de operații, mese de operație. În plus, radiologia digitală este deja avizată de CNCAN. În ceea ce privește compartimentul de fizioterapie, acesta redevine funcțional după 20 de ani
Spitalul Clinic C.F. Constanța, sau Spitalul Port, așa cum este cunoscut, a fost înființat în 1936 și a cunoscut perioada sa de glorie înainte de 1989, când aproximativ 50.000 de lucrători de pe platforma portuară erau arondați la această unitate medicală.
Discussion about this post