Solstițiul de vară – cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte din an – este sărbătorit de obicei pe 21 iunie, fiind momentul exact de încrucișare a sfertului dintre Bealtaine (începutul verii) și Lughnasadh (începutul toamnei). Anul acesta, solstițiul va avea loc la ora 17:58.
Pe de altă parte, în emisfera sudică este momentul în care oamenii marchează începutul iernii.
Ce semnifică solstițiul?
Încă din preistorie, solstițiul de vară a fost văzut ca o perioadă semnificativă a anului în multe culturi și a fost marcat de festivaluri și ritualuri. În mod tradițional, în multe regiuni temperate (în special în Europa), solstițiul de vară este văzut ca mijlocul verii și denumit „mijlocul verii”, se arată pe Wikipedia.
Astăzi, însă, în unele țări și calendare este văzut ca începutul verii.
Timp de câteva zile după 20 iunie, orele și minutele de lumină vor rămâne aproximativ la fel, iar în apropierea datei de 25 iunie, lumina va începe imperceptibil să scadă, pe măsură ce ne adâncim în a doua jumătate a acestui anotimp.
Din punct de vedere al luminii, ziua Solstițiului de vară este cu 9 ore și 30 de minute mai lungă decât la Solstițiul de iarnă din decembrie.
Multe țări din Europa sărbătoresc miezul verii pe teme religioase și de fertilitate și prin activități precum dansuri tradiționale, sărituri peste focuri de tabără sau băi în ocean.
În cazul în care vreți să vă creați propriile activități, iată câteva idei de a sărbători Solstițiul de vară:
- Mergeți într-o drumeție și bucurați-vă de ziua lungă de soare și conectați-vă cu natura
- Mergeți într-un parc frumos sau în curtea școlii și faceți un picnic sau un grătar
- Faceți o coroană de flori
- Plantați o floare
- Organizați un foc de tabără
Discussion about this post