Elon Musk, proprietarul Twitter, a fost criticat pentru că promovează interviul lui Tucker Carlson cu controversatul influencer cercetat pentru trafic de persoane, Andrew Tate, care se află acum în arest la domiciliu în România, informează The Pink News.
Fostul prezentator Fox News – care a părăsit postul de televiziune american în aprilie – a postat un interviu de două ore și jumătate cu Tate, filmat în România, unde fostul kickboxer profesionist se află în arest la domiciliu.
Filmarea a fost distribuită pe Twitter de Musk, care a scris că e un interviu „interesant”.
Carlson și-a lansat emisiunea pe Twitter după plecarea sa de la Fox News. Ulterior, el a primit o scrisoare de încetare și renunțare din partea foștilor săi angajatori, susținând că se află încă sub contract cu aceștia.
Unii utilizatori de Twitter l-au atacat rapid pe Musk pentru promovarea conținutului pe platformă, reporterul NBC Ben Collins descriind gestul ca fiind „foarte, foarte trist”.
„Elon și Tucker au creat o bulă de om-o-sferă care este obsedată de masculinitate”,a scris Collins pe Twitter.
Un alt utilizator de Twitter a scris: „Au abdicat de la putere și s-au marginalizat pe ei înșiși prin fixarea constantă pe idei psihosexuale ciudate. Elon Musk pare să creadă, ca un adolescent, că a avea opinii transgresive este un semn de inteligență”.
Un al treilea critic a scris: „Dacă Musk nu ar fi fost un mega-miliardar, ar fi fost înscris la Academia de escroci a lui Tate, încercând să învețe cum să își crească valoarea sexuală de piață”.
Într-un monolog introductiv, Carlson deplânge o societate care ar fi văzut tineri bărbați și băieți care își ocupă timpul cu „pornografie, iarbă și jocuri video” din cauza „feminismului și a politicii woke”.
De-a lungul interviului, gazda îl prezintă pe Tate ca fiind remediul la necazurile bărbaților tineri, permițându-i influencerului să se încadreze pe sine însuși ca o figură neînțeleasă care este ținta „Matrix” pentru opiniile lui despre masculinitate, moralitate și ambiția masculină.
Detractorii săi consideră că astfel de opinii sunt adânc înrădăcinate în misoginism, homofobie și teorii ale conspirației.
Carlson nu oferă detalii despre afacerea cu videochat a lui Tate și a fratelui său Tristan, din care se spune că ar fi făcut sume uriașe de bani și că ar fi angajat 75 de femei, la apogeul afacerii. Potrivit unui reportaj al Daily Mirror de anul trecut, cei doi au recunoscut că a fost o „înșelătorie totală”.
Cei doi discută despre acuzațiile penale ale lui Tate, pe care acesta le respinge și susține că sunt rezultatul opiniilor sale, în contextul în care guvernele îl consideră „amenințător” pentru societate.
Potrivit The Pink News, Carlson nu prezintă cu acuratețe acuzațiile actuale împotriva lui Tate și nici nu abordează metoda „lover-boy” pe care influencerul ar fi folosit-o pentru a recruta femei pentru afacerea sa cu videochat.
În schimb, Tate a descris situația împotriva sa ca fiind un „test de la Dumnezeu”, încadrând acuzațiile ca fiind aproape fariseice, iar afirmațiile împotriva sa ca fiind nedrepte.
„Eram deja tată, eram deja cunoscut, nu aveam nicio motivație financiară, nu am antecedente penale, nu este profilul meu de personalitate. Dar m-am trezit la 35 de ani și am decis să pun fete să facă TikTok pentru a mă îmbogăți cu bănuții pe care îi câștigam”, a spus Tate despre acuzațiile cu care se confruntă.
Andrew și Tristan Tate, alături de alte persoane, au fost arestați de autoritățile din România în decembrie.
În iunie, frații au fost acuzați de viol, trafic de persoane și formarea unui grup organizat pentru a exploata sexual femei. Ambii bărbați neagă toate acuzațiile.
Discussion about this post