Spectacolul de reconstituire istorică „La Marginea Imperiului” va avea loc la poarta Cetății Capidava, sâmbătă, 12 august, de la ora 19.00.
Prima reprezentație s-a desfășurat pe 5 august, în localitatea Adamclisi, la Cetatea Tropaeum Traiani, unde, aproximativ 1.500 de persoane i-au aplaudat pe artiștii care le-au oferit o lecție de istorie pe viu.
Evenimentul cultural aduce în județul Constanța, în luna august, cascadori profesioniști recunoscuți internațional, cai special pregătiți și dresați pentru scene de luptă și cascadorii ecvestre, muzicieni, umoriști, actori, acrobați, reenactori și zeci de figuranți.
Proiectul este organizat de Asociația «Vulturii Carpaților», cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și presupune desfășurarea a trei spectacole, în perioada 05-19 august, în localitățile Adamclisi – lângă Cetatea Tropaeum Traiani, Topalu – la poarta Cetății Capidava și Constanța, în Parcul Tăbăcărie.
„Prin proiectul „La Marginea Imperiului”, propunem un program amplu și intens de activități, care au ca scop cunoașterea și recunoasterea istoriei naționale. Alături de „Vulturii Carpatilor”, pentru 90 de minute, spectatorii vor fi transpuși într-o altă epocă, vor trăi cu emoție momentele de luptă și vor simți adrenalina în scenele dramatice, în galopul cailor, în zăngănitul săbiilor, efectele pirotehnice și salvele tunurilor, fiind în permanență conectați la tensiunea acțiunii, jocul actorilor și acrobațiile cascadorilor. Publicul va trăi momentele cheie ale evoluției României și va reînvăța ce înseamnă să fii român”, afirmă managerul proiectului „La Marginea Imperiului”, Dan Pîșleagă.
Evenimentul cultural reprezintă o lecție de istorie pe viu, având ca subiect, povestea reală a ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră – Dobrogea, cunoscută în antichitatea romană sub numele de Scythia Minor.
Spectacolul de reconstituire istorică „La Marginea Imperiului” este compus din trei episoade distincte, care se desfășoară în trei locuri diferite din județul Constanța, mai exact în vecinătatea a trei situri arheologice deosebite, respectiv Tropaeum Traiani (Adamclisi), Capidava și Tomis (Constanța).
Fiecare dintre cele trei episoade interconectate spune povestea unei provincii locuite de romani, geți și greci, o zonă bogată, aflată “La Marginea Imperiului” și mereu în pericol de a fi atacată.
După spectacolul de la Adamclisi, urmează alte două, în localitățile Topalu și Constanța. Acestea sunt organizate de Asociația Vulturii Carpaților, în colaborare cu cele mai titrate organizații și instituții din domeniu: Uniunea Cascadorilor Profesioniști din Romania, Circul de Stat, Asociația Culturală Tomis, Asociatia Dobrogea de Patrimoniu și reputați actori români.
Participarea publicului la spectacolele „La Marginea Imperiului” este gratuită.
Programul complet al reprezentațiilor:
1. Cetatea Capidava – Topalu: 12.08.2023 de la ora 19.00;
2. Parcul Tăbăcărie – Constanța: 19.08.2023, de la ora 21.30.
Valoarea proiectului este de 1.088.710 lei (978.710 lei finanțare Consiliul Județean Constanța, iar 110.000 lei contribuție proprie a solicitantului).
Discussion about this post