Ambalaje, coji de semințe și mucuri de țigară aruncate pe jos. Sunt doar câteva din elementele pe care le putem vedea atunci când ajungem în locurile de joacă din Constanța. O parte din locuitorii orașului de la malul mării nu dau doi bani pe investițiile făcute de municipalitate și, în loc să păstreze, distrug tot ce le iese în cale. Polițiștii locali deja iau măsuri în acest sens și organizează campanii de informare, pentru a preveni astfel de fapte antisociale.
Ia inițiativă! Respectă comunitatea în care conviețuiești! Prețuiește bunurile publice!
„În Constanța, din păcate, încă se mai distrug locurile de joacă și se încalcă regulile de conviețuire socială în spațiul public. Se deschid locuri noi de joacă, se reamenajează cele existente și în câteva zile echipamentele sunt rupte sau murdărite”, a transmis Primăria Constanța.
Totodată, reprezentanții primăriei susțin că nu este vina administrației locale pentru mizeria din locurile de joacă.
„Şi nu este vorba despre materialele de proastă calitate ale echipamentelor sau de faptul că nu se curăță locurile de joacă, ci despre comportamentul neadecvat al unora dintre noi. Trist este că tot din buzunarul nostru, al constănțenilor, sunt suportate costurile de reparații sau de igienizare a acestora”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de primărie.
Pentru a preveni faptele antisociale, Direcția Generală Poliția Locală Constanța derulează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la importanța normelor de conviețuire socială și a dreptului de a păstra un mediu curat și sănătos pentru copii.
Sfaturile polițiștilor locali pentru cetățeni:
-Să nu distrugă echipamentele;
– Să nu murdărească mobilierul și dotările de agrement;
– Să nu deseneze pe bunurile publice;
– Să nu rupă/ fure florile;
– Să păstreze în bune condiții băncile;
– Să nu consume alcool;
-Să nu arunce hârtii, ambalaje, sticle sau alte obiecte, decât în cele special amenajate;
– Să nu fumeze;
-Să nu plimbe animalul de companie în interiorul locului de joacă și să strângă după acesta în proximitatea spațiului public, sau în orice loc.
„Vă rugăm și pe dumneavoastră să nu asistați impasibili la actele de vandalism sau alte fapte antisociale și să semnalați orice încălcare a legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. – DIRECȚIA GENERALĂ POLIȚIA LOCALĂ. Nu uitați! Prețuiți bunurile publice și în special locurile de joacă ale copiilor noștri! Numai împreună putem contribui la gestionarea bunurilor publice!”, au mai comunicat reprezentanții Primăriei Constanța.
Discussion about this post