Munți de gunoaie zac în soare, în mai multe cartiere ale municipiului Constanța. Ghenele sunt încărcate până la refuz și chiar în vecinătatea platformelor au ajuns să se formeze munți de gunoaie, spre disperarea și groaza locatarilor. Tone de deșeuri zac printre blocuri și formează un focar de infecție în adevăratul sens al cuvântului.
Locuitorii sunt îngroziți și spun că dacă situația nu se va remedia ar putea să se ajungă și la o invazie de șobolani.
Fostul city manager al orașului, Felicia Ovanesian, a semnalat problema într-o postare pe Facebook.
,, Ora 8, undeva in Tomis 3! Aerosoli!!! Locația trebuia sa fie luna la ora 6! Așa este regulamentul gândit de subsemnata și aprobat de consiliul local! Se vede pe GPS? De ce ati desfiintat serviciul de verificare in teren?! Deranja? Politia locala a observat? Sunt convinsă ca exemplul nu este singular, dimpotriva!I-auzi domnul cu chakre blocate! Doamna Raluca Georgescu, director peste salubrizare: in aceasta dimineața la Far era la fel, pe aleea Argeș la fel! Adaug pe măsura ce primesc informații! A 3 a și a 4 a foto sunt din Inel II, astăzi dimineața la 8! Pozele 5 la 8, str. Caudela la ora 10. Primăria Constanța s-au dat amenzi astăzi?! Câte? ” este mesajul postat de Felicia Ovanesian.
Potrivit firmei Polaris, mașinile de salubrizare trec prin cartierele rezidențiale o dată la două zile, după cum ar prevede contractul cu autoritatea locală. Eduard Martin, managerul polaris, a explicat, într-o postare pe Facebook, motivul pentru care orașul a devenit un focar de infecție.
„Azi noapte au fost verificate de inspectorii Polaris un numar de 24 de platforme de containere de depozitare a deșeurilor din cele 450 amplasate în zona blocurilor
Din cele 24 verificate, nici macar o platformă nu a fost identificată ca avand depozitate conform deșeurile.
Deșeurile erau aruncate amestecat, așa cum se poate vedea în pozele atașate, deși nu cred că există vreun cetățean al României și evident al Constanței care să nu stie ce inseamna colectarea separată.
Polaris nu a ridicat niciun container din cadrul celor 24 de platforme, așa cum se vede în una din poze, legea permițând acest lucru. Polaris a sesizat Primăria Constanța, Garda de Mediu, Directia de Sănătate Publică, Poliția Locală, privind situația din teren, pentru a se aplica măsurile ce se impun.
Controalele inspectorilor Polaris vor continua și se vor intensifica, departamentul de control destinat activitătii de colectare separată, aflându-se în plin proces de angajare inspectori de teren. Nu se face niciun pas inapoi!” a explicat managerul.
Reprezentanții Gărzii de Mediu cunosc situația și spun că este treaba Primăriei și a Poliției locale să sancționeze persoanele fizice care nu reciclează corespunzător. Întrebați dacă au luat măsuri, reprezentanții Primăriei nu au putut oferi un răspuns până la acest moment.








Discussion about this post