După mai bine de 5 luni de studiu și practică continuă, la Cumpăna 55 de persoane au absolvit cursul de bucătar, primind certificatele de calificare profesională.
Cursul a fost organizat de Fundația „Zi deschisă” în colaborare cu Primăria și Consilul Local al comunei Cumpăna, fiind parte a proiectului “COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est” finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Cursanții au efectuat 720 de ore de curs în perioada, martie-august 2023.
Orele de practică au fost efectuate la complexul Steaua de Mare din Eforie Nord, iar pregătirea teoretică în cadrul Centrului Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală Cumpăna.
Formatori de teorie au fost: profesor Anamaria Bedeleanu Haneș și profesor Mariana Manafu, în timp ce instruirea practică a fost realizată de: formator Gabriela Ene, profesor Nicoleta Panait și maestru în arta culinară Gheorghe Haneș.
La finalul cursului pe langă certificatul de calificare profesională recunoscut în Uniunea Europeană, absolvenții au primit și o subvenție de 3600 lei. Diplomele au fost înmânate de viceprimarul comunei Cumpăna, domnul Florin Neagu și reprezentanții Fundației “Zi Deschisă”.
Discussion about this post