Există numeroase situații în care, în anumite regiuni, boli contagioase precum toxiinfecțiile alimentare, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, gastroenterita virotică, febra aftoasă, antraxul sau alte boli mai puțin grave, sunt transmise de către șoareci sau șobolani. Pe lângă pericolul adus sănătății oamenilor și mediului, acești dăunători provoacă pagube materiale și economice ce pot fi cu ușurință evitate cu ajutorul unor proceduri efectuate de specialiști.
Șobolanii și șoarecii pot fi mai mult decât distrugători. Acești oaspeți nedoriți ne pot influența negativ starea de sănătate, pot contamina o varietate de alimente și suprafețe prin simplul contact cu blana, membrele, nasul sau gura acestora, purtătoare de bacterii și virusuri foarte periculoase.
Dacă nu se alege o firmă profesionistă de servicii DDD, pot exista consecințe grave. Riscurile pentru sănătate sunt diferite în funcție de metoda de dezinsecție sau dezinfecție, explică medicii. Procedurile de dezinsecție și deratizare sunt sigure, atât timp cât se respectă cu strictețe fișele tehnice ale produselor.
Este periculos să nu fie folosite substanțe aprobate. La Timișoara, trei oameni au murit în urma unei operațiuni de deratizare, deoarece fusese folosit un pesticid care nu trebuia să fie utilizat în zonele locuite, pentru că elibera în contact cu aerul un gaz toxic numit fosfină, care provoacă blocarea metabolismului celular și a lanțului respirator celular.
Atunci când aceste proceduri au loc acasă și nu există o instituție care le efectuează, produsele trebuie cumpărate din magazine specializate, însoțite de fișele de securitate toxicologică. Trebuie, de asemenea, să fie respectate în totalitate, înscrisurile din aceste fișe, să fie combinate produsele și nici să nu fie folosite cu o altă destinație decât cea pentru care au fost proiectate.
Firma trebuie să dețină toate autorizațiile de funcționare, să folosească substanțe aprobate în Uniunea Europeană pentru dezinsecție, deratizare și pentru dezinfecție, biocidele aprobate inclusiv de România, pentru că biocidele folosite sunt aprobate și de Direcția de Sănătate Publică.
Riscul cel mai mare de intoxicare apare atunci când este expusă calea respiratorie. Când substanța pătrunde în organism prin respirație, are un debut al toxicității foarte rapid, poate chiar de câteva minute. Odată ce ai fost expus la o substanță chimică sub formă de vapori, de aerosoli care ajung în plămâni, ea va fi rapid preluată și își va începe efectul toxic aproape instantaneu.
Operațiile de Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție reprezintă soluția ideală, precum și legală (Ordinul 82/09.02.2015) pentru clădiri de birouri în lupta pentru combaterea rozătoarelor, insectelor, târâtoarelor și zburătoarelor, precum și pentru eliminarea sporilor și bacteriilor. În această situație, cea mai sigură metodă o reprezintă contactarea unei firme de curățenie specializată în acțiuni DDD.
Cu o filozofie a îmbunătățirii permanente a calității serviciilor oferite și împreună cu o echipă de specialiști, Ekara a reușit să se ridice întotdeauna la standardele impuse de clienții săi, prin intermediul unor echipamente specifice de ultima generație, dar și prin intermediul unor echipe de intervenții instruite periodic.
Autorizația DSV pentru DDD (dezinfecție, dezinsecție și deratizare) este unul dintre documentele obligatorii pentru unitățile specializate ce desfășoară activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare.
În vederea obţinerii Autorizației sanitare veterinare, unitatea specializată ce prestează servicii DDD trebuie să depună la Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor o cerere și un set de documente, un dosar, după care inspectorii DSVSA vor verifica în teren felul în care unitatea se conformează exigențelor sanitare veterinare, conform Ordinului ANSVSA nr. 16 din 16 martie 2010.
A controla și a scăpa de dăunători de unul singur este o sarcină greoaie și poate costa, de asemenea, o mulțime de bani. În timp ce utilizezi insecticide sintetizate chimic, acestea vor fi la fel de nesănătoase și chiar toxice pentru sănătatea ta. Astfel, dacă te confrunți cu gândaci în locuință, îți recomandăm să contactați de urgență Ekara Cleaning.
Echipa are oameni instruiți, certificați și specializați în folosirea insecticidelor care, dacă nu sunt manipulate corect, pot produce accidente. Insecticidele pe care le folosim sunt produse profesionale, sigure și avizate, testate și mult mai concentrate decât cele puse la dispoziție utilizatorilor obișnuiți.
Pentru o ofertă personalizată, apelați la Ekara Cleaning, la numărul 0755 066 406 sau office@ekara.ro.
Programul este NON-STOP de luni până sâmbătă, iar intervenția este promptă și rapidă, în aceași zi în care plasați comanda. Pentru orice lucrare se oferă garanție, iar la fiecare 3, respectiv 6 luni se întocmește un calendar al intervențiilor.
Serviciile sunt disponible pe toată raza județului Constanța, dar un numai. La cerere, pot fi efectuate deplasări în toată țara.
Mai multe detalii gasiti pe www.ekara.ro.
Discussion about this post