Asociate întotdeauna cu sărbătorile de Crăciun și nu numai, biscuiții din turtă dulce cu miere sunt întotdeauna alegerea potrivită atunci când vine vorba despre o gustare rapidă care îi va încânta pe invitați.
Pentru început, vă sfătuim să preparați acești biscuiți cu câteva zile înainte de a îi consuma și să îi depozitați în cutii metalice pentru a deveni tot mai fragezi în timp.
Iată ce ingrediente aveți nevoie:
- 320 g faina
- 100 g unt
- 200 g miere
- 1 ou
- 1 linguriță rasa de bicarbonat
- un praf de sare
- 2 linguri rase condiment pentru turta dulce (scorțisoară, cardamom, cuișoare, ghimbir pudră)
- 1 zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătesc ingredientele: untul se topește și se amestecă cu mierea, iar într-un vas separat se pun făină, oul și condimentele. Peste cel de-al doilea vas se toarnă untul cu mierea.
Puteți framanta cu mâna sau cu un aparat de frământat. Nu necesită multă bătaie de cap, căci aluatul pentru turtă dulce cu miere este gata în scurt timp și este ușor de frământat. La final, trebuie să va asigurați că aluatul s-a omogenizat.
În cele din urmă, se ia aluatul pentru turtă dulce cu miere și se pune într-o folie transparenta. Dacă doriți să coaceti în aceeași zi turtele, lăsați aluatul măcar o oră la frigider. Recomandabil ar fi că aluatul să stea la rece câteva ore bune (peste noapte).
După ce aluatul a fost scos din frigider și lăsat 30 de minute că să se încălzească, la temperatura camerei, acesta se întinde pe o scândură înfăinată astfel încât să aibă o grosime de 5-6 mm.
Cu o formă (sau mai multe) se porționează turta și se așează pe o foaie de copt în tavă. Cresc puțin la copt așa că trebuie lăsată o distanță între ele.
După preîncingerea cuptorului, turtă dulce cu miere se coace la 170° timp de 8-9 minute.
Cum facem glazura pentru turta dulce cu miere?
Biscuiții din turtă dulce cu miere se scot din tavă, iar după ce s-au răcit, se pun în cutii închise (speciale pentru biscuiți) unde se păstrează zile bune, chiar săptămâni. Se pot decora imediat după ce s-au răcit sau ulterior, prin alegerea unei glazuri șerbet (din comerț) care se poate și colora.
Nu ezitați să vă folosiți imaginația în ceea ce privește decorarea biscuiților, pe care îi puteți savura alături de o cană cu lapte sau ciocolată caldă. Poftă bună și Sărbători Fericite!
Discussion about this post