Peisaje de vis, gazde primitoare și tradiții care se păstrează cu sfințenie, de asta au parte mii de români, care au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în Bucovina.
Bucovina este una dintre cele mai atractive zone turistice din România, cunoscută în special pentru peisajele naturale fascinante, pentru mănăstirile și bisericile pictate, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru satele pitorești și zecile de locuri în care tradiția este literă de lege. Bucovina este renumită în lumea întreagă pentru folclor, costume, olărit și tapițerii. Aici, meșteșugarii își continuă tradițiile moștenite din generație în generație, confecționând cu multă pricepere costume tradiționale și măsti, broderii și covoare.
În Bucovina, în ultimii doi ani, s-au investit milioane de euro în infrastructură, în pensiuni, și în special în locurile de cazare concentrate în jurul mănăstirilor și monumentelor UNESCO, iar acestea atrag turiștii. La Voroneț, de pildă, o casă tradițională veche de peste 100 de ani a fost renovată. Alături, a fost construit un complex de cazare cu SPA și tuneluri subterane.
Oaspeții se îndrăgostesc de bucatele tradiționale. Mămăliguța aburindă, puiul rumenit în ceaun, sarmalele cu smântână, cozonacul și plăcintele scoase din cuptor sunt doar câteva dintre preparatele care îi încântă pe turiști de sărbători.
Cei care vor să participle la slujbele religioase din ziua de Crăciun, pot alege dintre zecile de mănăstiri. Ctitorite în urmă cu sute de ani, locașurile de cult atrag, an de an turiști din toată lumea.
O călătorie cu Mocanița Hutulca este, cu siguranță, un mod magic de a petrece Ajunul Crăciunului. Aflată la 30 de km de Gura Humorului, Mocănița te poartă într-o călatorie fascinantă prin unele dintre cele mai frumoase sate, păduri de conifere și peisaje de poveste. Traseul are 25 de km și durează o oră.
Pentru Crăciun sau Revelion, prețul unui pachet de patru nopți pleacă de la 1.500 de lei de persoană și ajunge până la peste 4 mii de lei.
Discussion about this post