Într-o perioadă în care se tot golesc sticle ba pentru masa de Crăciun, ba de Sfântul Ștefan, și urmează să curgă râuri de vin și de șampanie și de Revelion, nu trebuie să ne lăsăm amețiți de atmosfera de sărbătoare și să uităm să reciclăm toate aceste recipiente. Facem astfel un cadou și mediului inconjurător, pe care nu îl mai sufocăm inutil.
Cum reciclăm însă corect sticla? În primul rând, putem colecta sticlele de vin, bere, suc, oțet, ulei etc., indiferent că sunt transparente sau colorate. Și foarte bune sunt și borcanele.
Ce trebuie evitat însă? Cam tot ce ține de porțelan, ceramică, cristal, geamuri și oglinzi. Deci fără pahare, farfurii sau… bibelouri.
Înainte, ideal este că sticlele și borcanele să fie clătite cu apă rece, lăsate puțin să se usuce și abia apoi puse în pubela specială pentru reciclare.
Sticla este materialul care durează cel mai mult să se degradeze: aproximativ 4.000 de ani sau chiar mai mult. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari avantaje este că este 100% reciclabilă.
Discussion about this post