Comisarii de la Protecția Consumatorilor au sancționat un restaurant din Năvodari, după ce, în urma unei acțiuni de control au fost constatate mai multe nereguli.
Printre abaterile de la legislatie constatate de comisarii CJPC Constanța, se numără
- blocul alimentar prezinta mici depuneri de grasime
- depozitarea ciorbelor, preparate in ziua anterioara controlului, in frigider
- materii prime si preparate culinare nesigure care nu prezinta elemente de identificare si caracterizare
- se reutilizeaza ambalajele produselor alimentare ( pentru pastrarea preparatelor culinare sunt necesare vase din inox sau material plastic recomandat pentru unitatile de alimentatie publica)
- se utilizeaza burete de sarma
- utilizeaza cutite cu nituri ce nu pot fi igienizate eficient si complet
Restaurantul Serenada a fost sancționat cu o amendă în valoare totală de 7000 lei și un avertisment pentru existența practicilor comerciale înșelătoare după că s-a constantat că în meniu se declara că utilizează smântână și de fapt utilizau produse pe bază de grăsimi vegetale.
În plus, s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme în valoare de 694 de lei.
Discussion about this post