Mai multe locuri de joacă din oraș sunt închise publicului. Zi de zi, părinții vor să îi scoată pe cei mici afară, însă nu au unde, se plâng aceștia. După multe luni de așteptare, părculețele vor fi, în sfârșit inaugurate.
Chiar dacă cele 10 parcuri au fost finalizate, acestea nu au fost deschise pentru cei mici, problema fiind la echipamentele din parcuri care nu erau conforme cu oferta înaintată inițial.
O asociere de firme a obținut în luna aprilie a anului 2023 un contract pentru reamenajarea a 10 locuri de joacă din Constanța, primăria plătind 3.798.078,69 de lei
Locurile de joacă reamenajate:
1. Strada Arcului – Progresului D1
2. Strada Arcului Liliacului (Bulevardul Aurel Vlaicu, blocul D1)
3. Strada Progresului, numărul 7, bloc N1D, N2B
4. Bulevardul I.C. Brătianu, bloc PAV6
5. Parc Doraly
6. Parc Poarta 6
7. Strada Solidarității/Prieteniei, bloc H1
8. Bulevardul 1 Mai, H18
9. Aleea Gherghel, bloc DE 22/ DR13
10. Zonă Agrement strada Brizei
„Alte 10 locuri de joacă au fost readuse la viață. Ele au existat cândva, dar ajunseseră într-o stare deplorabilă și nu cred că mai puteau fi numite astfel. Acum le-am reabilitat și le-am deschis cu o mică întârziere, pentru că nu puteau fi recepționate dacă nu erau respectate toate prevederile din contract. Între timp antreprenorul a pus la punct toate detaliile, a mai făcut retușuri și de astăzi constănțenii se pot bucura de aceste spații. Investițiile în locuri destinate copiilor vor continua.
,,Toate aceste spații au fost refăcute de la zero. Acolo unde a fost cazul, a fost construit un zid de sprijin pentru siguranța celor mici, a fost pus pat de nisip și piatră, iar la final a fost turnat un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.
Elementele de joacă sunt noi și variate, realizate la standarde europene şi respectă toate normele de siguranţă şi protecţie pentru ca cei mici să se poată juca în voie. Totodată, fiecare loc de joacă este dotat cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi.
Toate componentele locurilor de joacă sunt realizate la standarde de calitate, însă durata lor de joacă depinde în primul rând de felul în care sunt folosite. Prin urmare, facem apel către toți locuitorii orașului să le păstreze în bune condiții. Doar de noi depinde să nu distrugem ceea ce abia s-a făcut și să păstrăm aceste locuri special create pentru noi și copiii noștri.” este mesajul transmis de primarul Vergil Chițac.
Discussion about this post