Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța, a organizat în cursul acestei zile o conferință de presă în cadrul căreia a punctat aspecte referitoare la demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor (ANPC), neregulile sesizate în Primăria Constanța și proiectele contestate.
Horia Constantinescu a menționat faptul că va avea aceeași abordare cu angajații Primăriei pe care a avut-o si cu angajații ANPC:
„A trebuit să amân de la momentul desemnării până în data în care am transmis demisia, ca să pot pregăti un raport de activitate, pe care vi-l pot pune la dispoziție. Sunt câteva zeci de pagini, în care arăt cum am preluat Autoritatea, unde a ajuns cu aceasta și care sunt cifrele care arată exact poziția pe care o are și în raport cu celelalte autorități. Suntem singura Autoritate care a înțeles să verifice activitatea fiecărui comisar. Înțeleg să am aceeași abordare și la Primăria Constanța”
În cadrul conferinței, Horia Constantinescu a mai vorbit și despre perioada în care a lucrat la Direcția Servicii Publice Cosntanța.
„Atât timp cât am coordonat Direcția Servicii Publice am constatat, de exemplu, ca în raportul „spațiile verzi” se plăteau facturi ce nu aveau în spate nicio defalcare, lucru pe care l-am semnalat încă de atunci primarului Chițac, în sensul că în lipsa registrului local al spațiilor verzi, nu puteau fi identificate parcelele exacte care se pretindea (cel puțin ca suprafață) că sunt efectuate lucrări. Am introdus și acolo raportarea pe grupurile de WhatsApp – pentru a putea ști în orice moment unde se află și ce prestează oricare dintre funcționari și oricare dintre colaboratori”, a mai declarat Horia.
Cu privire la actuala conducere a administrației publice locale, candidatul PSD la Primăria municipiului a precizat:
„A spus despre mine, în primul rând, și despre Felicia Ovanesian că i-am fost ucenici…Am mesaje de când lucram, am găsit telefonul de când lucram în Primărie. Sunt undeva la peste 105.000 de mesaje pe grupul de salubritate și alte câteva zeci sau sute cu toți ceilalți colaboratori, fie că vorbim despre viceprimarul Ionuț Rusu, fie că vorbim despre primarul Vergil Chitac. Cred că ar trebuie să fie toți constănțenii la curent cu faptul că încă cu câteva luni înaintea incidentului de la Spitalul de Boli Infecțioase. Am mesajul în telefon se vede data și ora la care l-am transmis. L-am rugat pe acesta să ia în calcul că s-ar putea să ne confruntăm cu un val de îmbolnăviri SARS COV 2 și în opinia mea, ar trebui să ne pregătim pentru așa ceva dar nu a luat în calcul așa ceva.”
Horia Constantinescu a vorbit și despre problemele pe care le-a întâmpinat Societatea Termoficare Constanța, respectiv pierderile substanțiale de apă pe care constănțenii au fost nevoiți să le achite pe nedrept.
„Vorbim despre pierderi substanțiale ale temperaturii agentului Termic în condițiile în care peste jumătate dintre constănțeni – sper că nu mă înșel ca cifre – au ales în ultimii ani să se debranșeze de la acest sistem. Explicam primarului Chițac că a aduce apă caldă la un bloc la care mai sunt doar doi abonați poate genera pierderi pe care le vor plăti și ceilalți încă branșați la acest sistem. Propuneam, acolo unde mai erau doar doi abonați într-un bloc, susținerea acestora întrucât aceștia să poată primi o centrală și să îi debranșăm de la sistem”, a adăugat Horia Constantinescu.
Totodată, printre propunerile sale se numără și revigorarea centralelor de cartier.
Candidatul PSD la Primăria Constanța a transmis, în cadrul conferinței de astăzi, că nu vrea să candideze la funcția de președinte al organizației municipale a Partidului Social Democrat Constanța și încă nu se știe dacă Ion Dumitrache, actual președinte al organizației, va avea contracandidat.
De asemenea, a mai menționat că nici pentru postul de cosilier local nu va concura.
Discussion about this post