Scrumbia face parte din patrimoniul cultural al tulcenilor. Scrumbii de Florii celebrează patrimoniul gastronomic local, promovează educația ecologică și de mediu, valorifică patrimoniul artistic, muzical și meșteșugăresc al comunităților etnice locale. Aflat la prima ediție, acest festival are loc în perioada 26-28 aprilie, în Satul Pescăresc, situat la marginea orașului Tulcea.
Specialiștii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării vor avea bucuria să împărtășească rezultatele muncii lor de cercetare.
Pe parcursul celor trei zile de festival, în perioada 26-28 aprilie, în Cherhanaua Satului Pescăresc, vor fi proiectate filme științifice, ce documentează cercetările realizate de specialiștii INCDD și ARBDD.
Se vor organiza concerte unde vor presta tinere talente tulcene, dar și muzicieni, dansatori și magicieni recunoscuți, precum: Taraf de Caliu, Mădălina Pavăl Orchestre, Corina Sirghi și Taraful Jean Americanu, Zagăn, Magitot (Marius Drăguș).
Mai mult decât atât, la Scrumbii de Florii vă veți putea bucura și de:
- Ateliere de creație
- Ateliere de ecologie pentru copii
- Educație și informare
Poate ați aflat, deja, că scrumbia migrează pe Dunăre pentru a se reproduce, parcurgând 300-400 km, timp în care nu se hrănește.
Însă, nu multă lume știe că populațiile de scrumbie sunt influențate de activitatea solară. Aceste concluzii reies din datele colectate de cercetători, timp de aproape 100 de ani, rezultând o ciclicitate la fiecare 10-11 ani: când activitatea solară este mai redusă, capturile de scrumbie cresc.
Mult mai multe informații veți putea afla paticipând la acest festival.
Discussion about this post