Un preparat tradițional specific sărbătorii de Paște, foarte apreciat, îl reprezintă drobul de miel. Vedeta mesei de Paște, drobul este un preparat aromat și delicios, iar rețeta propusă de noi este una ușoară și deosebit de gustoasă.
Ingrediente:
Măruntaie (ficat, plămâni, splină, inimă, rinichi);
5-7 fire ceapă verde;
1 legătură mărar;
1 legătură pătrunjel;
4 fire usturoi verde;
3-4 ouă;
Sare și piper;
Prapur.
Mod de preparare:
Se spală bine măruntaiele în apă rece. Se taie în bucăți de 3-5 cm și se curăță de pielițe și cheaguri. Se lasă 10-15 minute în ¾ apă și ¼ oțet pentru a elima mrosurile neplăcute.
Se pun la fiert în apă rece fără sare circa 20-30 de minute, timp ce se curăță spuma. Se aruncă apa și se lasă la răcit pentru a le putea apuca cu mâna.
Ulterior se toacă și și se amestecă cu celelalte verdețuri și condimente după gust. Se bat ouăle și se adaugă în amestec, după care se amestecă bine. Dacă nu este închegată și se fărâmă, se mai adaugă câte un ou.
Prapurele se spală bine, iar grăsimea în exces se poate înlătura cu mâna sau cu un cuțit. Prapurele este așezat într-o tavă peste care se va pune amestecul, iar cu prapurele rămas se va înveli compoziția. Se va da la cuptor pentru circa 40-50 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se rumenește.
Se va scoate din tavă după ce se va răci.
Poftă bună!
Discussion about this post