Bătrânii nu mai pot, tinerii nu mai sunt pe aici, ca să poată, iar muncitori străini nu ai cum (și nu e indicat) să-i aduci cu milioanele, în compensație pentru românii ce pleacă. Roboții încă nu sunt suficient de avansați și când vor fi, oricum nu prea vom avea încredere în ei, cel puțin nu noi, cei care am văzut Terminatorul cu Arnold Schwarzenegger, în regia lui Jame Cameron. Deci, cel puțin pentru paza gospodăriilor pustiite, apelăm la o forță de muncă alternativă, manechinele din plastic.
Știm că furturile din mediul rural (scuzați limbajul neinspirat, polițienesc, dar abia ne revenim după vacanță) sunt într-o continuă expansiune, în ultimii ani, iar multe dintre localități au posturile de Poliție cu program redus, din cauza lipsei de personal. Așa că oamenii ce pot să facă? Mulți și-au montat camere de supraveghere și sisteme antifurt, dar nu au bani și de agenți de pază, evident.
Totuși, românul, inventiv găsește el mereu o cale. Acest sătean singuratic spre exemplu și-a pus manechine din plastic, prin bătătură.
Nu știm de unde le-a luat. Omul o avea prieteni pe la magazinele de haine, din orașe și i-or fi dat lui două modele când și-au înlocuit vechile manechine cu unele noi.
Hoții, dacă nu se vor speria de ele, măcar or face o criză de râs și n-or mai fi în stare să dea spargerea la casa respectivă. Oricum, în hohote și gălăgie nu prea ai cum să furi. Te aude lumea și una peste alta, îți tremură și uneltele de spart broasca de la ușă, în mână.
De-a lungul timpului, tot am văzut improvizații amuzante, în curțile oamenilor, de la mori de vânt, manechine și tot felul de invenții, atât în satele dobrogene cât și în cele teleormănene. Acum, manechinele din imagini le-am găsit în cele din urmă.
Lăsăm gluma și coborâm în realitate, nu singuri (sperăm) ci împreună cu politicienii. Aceștia, în an electoral trebuie să mai lase figurația și poziția de manechine și să găsească strategii pentru a aduce înapoi tinerii plecați din țară, doar avem români cu care să repopulăm România! De ce să importăm doar forță de muncă străină, dacă românul nu e străin de muncă? Mai ales când ne referim la cei de peste granițe, care au tot trudit departe de casă. Să-i aducem înapoi acasă!
Prezentul articol este un pamflet, cu imagini reale, iar gluma are un mesaj atât de serios, încât mai repede ar strânge lacrimi decât zâmbete.
Discussion about this post