De astăzi, draftul „Strategiei de tineret a municipiului Constanţa 2024 -2028” poate fi consultat, în conformitate cu prevederile art.7 al Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare.
Strategia municipală pentru Tineret 2024 – 2028 urmărește să răspecte o serie de principii menite să guverneze dezvoltarea atât pe nivel vertical, cât și la
nivel orizontal a vieții tinerilor, în general.
Principiile precum principiul nediscriminării, principiul toleranţei, principiul solidarităţii, principiul abordării participative, principiul continuităţii şi coordonării, principiul subsidiarităţii, principiul managementului bazat pe rezultate, principiul transparenţei, principiul intervenţiei timpurii, principiul asigurării infrastructurii minime necesare sau principiul sportul – un mod de viață asigură tranziția raportării la un model european de integrare a tinerilor și facilitează integrarea acestora.
Obiectivele asumate în strategia de tineret sunt fundamentale pentru a adresa nevoile și provocările specifice cu care se confruntă tinerii din comunitate. Aceste obiective sunt formulate în mod strategic pentru a asigura că intervențiile sunt eficiente și că impactul lor este durabil.
- Identificarea nevoilor și provocărilor specifice cu care se confruntă tinerii din comunitate este primul pas esențial în dezvoltarea unei strategii de
succes. - Dezvoltarea de parteneriate cu organizații locale și non-profit este esențială pentru a maximiza impactul și resursele disponibile. Colaborarea cu aceste
entități deja implicate în sprijinirea dezvoltării tinerilor și a voluntariatului ne va permite să împărtășim resursele, expertiza și rețelele de contact pentru a crea soluții mai eficiente și sustenabile. - Crearea de oportunități pentru implicarea și conducerea tinerilor prin instituirea consiliilor pentru tineret sau prin inițierea proiectelor de voluntariat conduse de tineri, oferindu-le astfel oportunități semnificative de a-și exprima viziunea și de a-și dezvolta abilitățile de leadership.
- Oferirea de formare și sprijin tinerilor este importantă pentru a le dezvolta abilitățile și încrederea necesare pentru a fi voluntari și lideri de succes.
- Concentrarea pe construirea de programe durabile, pe termen lung, este esențială pentru a asigura că sprijinul acordat tinerilor este sustenabil și că beneficiile acestuia vor continua să se resimtă și după încheierea finanțării inițiale.
- Măsurarea și evaluarea strategiei sunt etape critice pentru asigurarea eficacității și relevanței intervențiilor.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat:
- la sediul Primăriei municipiului Constanța din Str. Cuza Vodă nr.27;
- pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, în secțiunea „De Interes Public/ Transparență Decizională pe Legea 52/2003/ Informare și consultare publică” începând cu data de 29.05.2024.
Potrivit prevederilor art.7 alin.(4) din Legea nr.52/2003 se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul supus dezbaterii publice până la data de 10.06.2024.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi trimise în scris:
- prin poștă, la sediul Direcţiei Organizare Evenimente din Str. Cuza Vodă nr.27;
- prin email, la adresa evenimente@primaria-constanta.ro sau tiberiu.cojan@primaria-constanta.ro
Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandări aduse proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei de tineret a municipiului Constanţa pentru perioada 2024 – 2028.”
Discussion about this post