Să fii om este o meserie în sine. Indiferent ce pregătire avem, ce carieră urmăm, cu toții, jurnaliști, artiști, medici, paramedici, primari, consilieri, președinți (lista continuă), trebuie să lucrăm în paralel la locul de muncă numit Omenie. De fapt, pentru aceasta trebuie să ne angajăm, în primul rând.
În weekend-ul alegerilor, cineva a ales mai întâi să fie om, după cum o să aflați din rândurile următoare:
O bătrână din Constanța, de peste 80 de ani, a sunat la 112 după ce i s-a făcut rău. Acesta era singură în casă și nu avea la cine să apeleze. Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță a ajuns la ea la apartament, iar femeia, slăbită, cu probleme la inimă, a găsit puterea ca să le deschidă ușa. Aceștia i-au acordat primul ajutor și, chiar dacă puteau să plece imediat, au ales să mai rămână cu ea, că s-o încurajeze și să-i arate că sunt în continuare lucruri minunate de care se poate bucura in viața ei.
„Nu am mai văzut niciodată niște oameni atât de buni. După ce m-au pus pe picioare, mi-au vorbit atât de frumos și mi-au dat o stare frumoasă. Le-am spus că stau singură, dar ei m-au alinat cu niste cuvinte blânde. Mi-aș dori că toți să aibă în familiile lor oameni că ei. Nu îi pot uita. Le mulțumesc frumos pentru tratament și cuvinte!”, povestește bătrâna.
Acest articol nu vrea să încurajeze tratarea liniei naționale de urgență 112 că pe un serviciu terapeutic. Sunați la 112 pentru ambulanță doar dacă aveți o urgență, pentru că altfel blocați o echipă care ar putea să ajungă la un caz grav.
Acest articol vine însă ca să arate o parte frumoasă a societății noastre, iar bătrâna despre care am scris chiar avea o problemă. În plus, faptul că în timp ce au ajutat-o, cei de la ambulanță au arătat că își profesează și meseria de om simultan, chiar merită felicitat.
Cu toții putem face asta, cu toții avem nevoie și de calificarea de Om!
Discussion about this post